رئیس پژوهشكده علوم بهداشتی جهاد دانشگاهی بیان كرد

ترسیم سیمای كلی كروناویروس

ترسیم سیمای كلی كروناویروس مطب نما: به قول رئیس پژوهشكده علوم بهداشتی جهاد دانشگاهی بر مبنای داده های یكی از مقالاتی كه به تازگی در JAMA درباره كروناویروس انتشار یافته، ۸۱ درصد افرادی كه تست آنها مثبت بوده و علایم بیماری را داشتند ابتلای خفیف داشتند. ۱۴ درصد این افراد به صورت شدید به این بیماری مبتلا شدند و پنج درصد افراد هم شرایط بحرانی داشتند.


دكتر علی منتظری در گفتگو با ایسنا، درباره كرونا ویروس جدید اظهار داشت: بیماری منتسب به ویروس كرونا به نام كووید-۱۹ شناخته می شود. این واژه تركیبی است از واژه بیماری و ویروس كرونا و عدد ۱۹ كه به سبب شیوع این بیماری در سال ۲۰۱۹ كنار نام آن قرار گرفته است.
وی با بیان این كه این بیماری در هشت دسامبر بواسطه پزشك جوانی در چین مشاهده شده است، اظهار داشت: در فاصله ماه دسامبر تا مارس این ویروس به سرعت در جهان گسترش پیدا كرد. در همین فاصله، شاید حدود ۱۰۰۰ مقاله علمی در مجلات معتبر در زمینه ویروس كرونا و بیماری مربوط به آن انتشار یافته است.
منتظری با اشاره به یكی از مقالات انتشار یافته درباره كووید-۱۹ اظهار داشت: در یكی از این مقاله ها كه در ژورنال معتبر JAMA انتشار یافته، اطلاعات حدود ۷۲۳۱۴ بیمار مورد ارزیابی قرار گرفته است. این مقاله، یكی از بهترین مقالاتی است كه می شود از راه آن تا حدودی با چهره ی این بیماری آشنا شد.
عضو هیئت علمی جهاد دانشگاهی افزود: در این مقاله اشاره شده كه تست كرونای ۶۲ درصد این افراد یعنی ۴۴۶۷۲ نفر مثبت شده است. ۱۶۱۸۶ نفر دیگر كه ۲۲ درصد كل افراد را می سازند موارد مشكوك تلقی شدند. موارد مشكوك، افرادی بودند كه تست از آنها گرفته نشده اما نشانه های بیماری مانند تب و سرفه را دارا بودند. این گروه در رابطه با بیمارانی بودند كه تست كرونای آنها مثبت شده بود.
منتظری با بیان این كه ۱۰۵۶۷ نفر هم از نظر بالینی مبتلا تشخیص داده شدند، اظهار داشت: یعنی تستی از آنها گرفته نشده ولی بدون این كه در رابطه با بیماری باشند با تشخیص تصویر رایولوژی علایم بیماری را داشتند. تست كرونای ۸۸۹ نفر یعنی حدود یك درصد از افراد هم مثبت شد اما این افراد هیچ نشانه ای از بیماری نداشتند.
رئیس پژوهشكده علوم بهداشتی جهاد دانشگاهی با اشاره به این كه سرعت شیوع این بیماری در این مقاله كه دو هفته گذشته انتشار یافته است با سارس و مرس هم مقایسه شده، اظهار داشت: سارس و مرس طی حدود هفت ماه ۵۰۰۰ نفر را مبتلا كردند اما كرونا ویروس جدید شیوع سریع تری داشته است. این مقاله اطلاعات دیگری هم در مورد ۶۲ درصدی كه هم علایم بیماری را داشتند و هم تست كرونای آنها مثبت شده بود به ما می دهد.
به گفته ی منتظری بر مبنای داده های این مقاله در مورد طیف بیماری، ۸۱ درصد افرادی كه تست آنها مثبت بوده و علایم بیماری را داشتند ابتلای خفیف داشتند. ۱۴ درصد این افراد به صورت شدید به این بیماری مبتلا شدند و پنج درصد افراد هم شرایط بحرانی داشتند. این تجزیه و تجلیل به ما نشان میدهد كه احیانا در ایران هم با چنین نیمرخی از بیماری روبه رو هستیم یعنی ۲۰ درصد افراد دارای بیماری شدید و حاد هستند و بقیه شكل ملایمی از این بیماری را تجربه می كنند.
این استاد سلامت همگانی و اپیدمیولوژی با اشاره به تحقیقات دیگری كه درباره كروناویروس انجام شده، اظهار داشت: انستیتو پاستور چین و دانشگاه پكن بررسی هایی روی انواع ویروس كرونا انجام دادند و به این نتیجه رسیدند كه دو نوع كرونا ویروس جدید وجود دارد. یكی با حرف L و دیگری با حرف S نشان داده می شود.
وی افزود: آنها بیان نمودند كه این نوع L است كه تهاجمی عمل می كند و احیانا نوع S كمتر تهاجمی است و می تواند مانند یك سرماخوردگی ساده بروز پیدا كند و بهبود یابد. ظاهرا این طور گفته شده كه اگر افرادی به نوع S مبتلا شوند در مقابل هر دو نوع این ویروس ایمن می شوند. این ها مطالبی است كه هنوز اثبات نشده و در حد اظهارنظرهای كارشناسی است.
عضو هیئت علمی جهاد دانشگاهی درباره نرخ مرگ ومیر مبتلایان به كروناویروس كه در این پژوهش آمده اظهار داشت: نكته ی دیگری كه در این مقاله به آن اشاره شده میزان مرگ و میر افراد است. نرخ مرگ و میر باتوجه به ۶۲ درصدی كه هم نشانه های بیماری را داشتند و هم تست كرونای آنها مثبت شد به دست آمده ۱۰۲۳ نفر از ۴۴۶۷۲ نفر است، یعنی میزان میرایی این بیماری ۲.۳ درصد احتساب شده است. ۴۹ درصد مرگ ها از میان پنج درصدی كه شرایط بحرانی داشتند رخ داده است. یعنی حدودا ۵۰ درصد از میان ۲۰۸۷ نفر فوت كرده اند.
رئیس پژوهشكده علوم بهداشتی جهاد دانشگاهی در ادامه با اشاره به مقاله ی دیگری كه به تازگی در مورد كووید-۱۹ انتشار یافته اظهار داشت: چینی ها بررسی دیگری انجام داده اند و نتایج آن در یكی از نشریات معتبر به نام New England Journal of Medicine با ضریب تأثیر ۷۰ انتشار یافته است. نویسندگان این مقاله ۱۰۰۹۹ بیمار را از ۵۵۲ بیمارستان در ۳۰ استان چین مورد بررسی قرار دادند تا دریابند علایم شایعی كه این بیماران با آنها مواجه می شوند چیست.
وی اضافه كرد: نتایج این مقاله نشان داده است در زمان بستری شدن حدود ۴۴ درصد افراد مبتلا تب داشته اند كه این نرخ بعد از بستری شدن افراد به ۸۸ درصد می رسد. پس یكی از علایم غالب این بیماری تب است. ۶۸ درصد رجوع كنندگان هم دارای سرفه های خشك بودند. باتوجه به این كه این ویروس سیستم تنفسی تحتانی را تحت تأثیر قرار می دهد از نظر گوارشی حدودا هیچ مشكلی ایجاد نكرده است؛ البته حدود چهار درصد مبتلایان هم نشانه اسهال داشته اند.
منتظری با بیان این كه احیانا در نقاطی كه مرگ ومیر زیاد است نوع هجومی این بیماری رواج دارد، اظهار داشت: در كشور ما هم بنظر می رسد حدود ۲۰ درصد افراد به نوع شدید بیماری گرفتار می شوند. در اغلب مقالاتی كه انتشار یافته اشاره می شود كه سوالات بسیار زیاد و بی پاسخی وجود دارد كه در آینده باید پاسخ آنها را پیدا نماییم.
عضو هیئت علمی جهاد دانشگاهی بیان كرد: مردم باید دقت كنند گاهی اوقات بعضی مطالبی كه در فضای مجازی و رسانه های غیرمتعبر گفته می شود كذب است. خیلی از نگرانی ها و اضطرابی كه درباره این بیماری وجود دارد بی جاست. در عین این كه شیوع كووید-۱۹ مساله ای جدی است و افراد باید هم به سلامت فردی و سلامت جمعی اهمیت بدهند. هیچكس نمی تواند ادعا كند كه از این ویروس در امان است، اما نباید بیشتر از آن چه محققان و كارگزاران نظام سلامت و متخصصان و پزشكان بیان می كنند درباره این موضع داستان سازی نماییم یا مطالب غیرمعتبر منتشر نماییم. با رعایت دستورالعمل هایی كه گفته شده امیدوارم هر چه زودتر این بلا از كشور ما و سایر كشورها برچیده شود.
منتظری در ادامه به بیان سفارش های بهداشتی پرداخت و اضافه كرد: در مورد كشور خودمان به چند سفارش باید توجه كرد. پرهیز از حضور در اجتماعات و سفر یكی از مهم ترین این سفارش هاست. بررسی های اولیه بعضی از محققان كشورمان نشان میدهد عابربانك ها، پمپ بنزین ها و دستگاه های كارتخوان می توانند منشا شیوع این بیماری باشند. اگر یك عابربانك آلوده باشد می تواند حداقل پنج الی شش نفر را آلوده كند. مردم تا آن جایی كه امكان دارد با دستكش یا وسایل حفاظتی از عابربانك استفاده كنند.
وی در پاسخ به سوالی درباره پاسخ بیماران به روش های درمانی برای بهبود این بیماری اظهار داشت: چند مقاله چینی درباره درمان های كرونا ویروس انتشار یافته است اما همانطور كه می دانید بیماری های ویروسی درمان ندارند و فقط داروهایی برای كاهش علایم به بیماران داده می شود. محققان چینی می گویند از طب سنتی چینی هم به صورت مشترك با داروهای شیمیایی استفاده شده اما هنوز نتایج آن شخص نیست.
وی اضافه كرد: در یك مقاله ای اشاره شده كه این ویروس سرمادوست است و گویا تا ۶۰- درجه هم می تواند حیات داشته باشد. این ویروس در گرما خیلی دوام پیدا نمی كند بدین سبب سفارش شده كه غذا كامل پخته شود تا حرارت بتواند آلودگی را از میان ببرد.
منتظری درانتها با تاكید بر ضرورت بی توجهی به شایعات اظهار داشت: عده ای در آلبانی مدام تولید اخبار جعلی می كنند و مردم بدون آن كه بدانند منشا این خبر از كجاست آنرا منتشر می كنند و سبب تشویش خاطر خود و سایر هموطنان عزیز می شوند. این ویروسی كه منافقین در آلبانی آنرا منتشر می كنند را هم باید جدی گرفت.



1398/12/21
15:05:10
5.0 / 5
3383
تگهای خبر: بهداشت , بیمار , بیمارستان , بیماری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۳
مطب نما
matabnama.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مطب نما محفوظ است

مطب نما

نزدیکترین مطب به شما