معاون دانشگاه صنایع و معادن:

0 و یك دهم درصد رساله های دانشگاهی به درد نیاز جامعه نمی خورند

0 و یك دهم درصد رساله های دانشگاهی به درد نیاز جامعه نمی خورند به گزارش مطب نما معاون دانشگاه صنایع و معادن با اشاره به اینكه باید انرژی علمی دانشگاه ها در جهت رفع نیازهای روز كشور صرف شود، اظهار داشت: متاسفانه هنر استفاده از دانش متخصصان تربیت شده در دانشگاه های خویش را در كف جامعه نداشتیم.


به گزارش مطب نما به نقل از ایسنا، امینی، مشاور اجرایی معاونت آموزش، پژوهش و فناوری و معاون دانشگاه صنایع و معادن در سمینار بررسی نقش دانشگاه درتحقق اهداف انقلاب صنعتی چهارم در شیراز و درحضور تعدادی از فعالان اقتصادی و اصحاب رسانه با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری، «بر اساس آمار بین المللی، ما ۱۰۰ دانشمند برتر دنیا داریم كه این ۱۰۰ نفر از اساتید دانشگاه های ما جز ۱ درصد دانشمندان برتر دنیا هستند. این اساتید كه توانسته اند جز ۱ درصد دانشمندان برتر دنیا از نظر تراز علمی قرار بگیرند آیا نمیتوانند مشكلات صنعت و مشكلات اجتماعی و اقتصادی ما را حل كنند؟ » اظهار داشت: باید با تغییر نگرش نخبگان و گسترش و تعمیق ارتباط جامعه دانشگاهی با صنعتگران و تولید كنندگان، خروجی حاصل شود كه برای طرفین قابل ارزش گذاری و ارزیابی باشد.
وی با اشاره به مبحث انقلاب صنعتی چهارم به عنوان یكی از مهم ترین چالش های پیش روی كشور و ضرورت پیوستن به آن و آمادگی برای غرق نشدن در سونامی مربوط به این انقلاب اظهار داشت: در اقتصاد آینده همه چیزی به اینترنت و دیجیتال متصل شده و فضای دیجیتال ماركتینگ حاكم خواهد شد و پیشبینی میشود كه در ۱۰ سال آینده خیلی از مشاغل كه امروزه در دنیا به عنوان شغل شناخته شده اند دیگر وجود نخواهند داشت پس در آینده كارخانجات هوشمند، ساختمان های هوشمند وكالت و پزشكی هوشمند هستند كه حرف برای گفتن دارند. در آینده نه چندان دورموبایل شما پزشك عمومی شما و وكیل شما است و بر همین مبنا هر شغلی كه در آینده با اینترنت سركار نداشته باشد باید به روی توسعه و پیشرفت خود خط بكشد.
امینی با اشاره به اینكه متأسفانه ما در انقلاب های صنعتی پیشین نتوانستیم از فرصتهای پیش آمده به واسطه این انقلاب در رشد و توسعه خود و همینطور اثرگذاری در اقتصاد جهانی بهره لازم را ببریم و به یك مصرف كننده نهایی دانش و تكنولوژی تبدیل شدیم، اظهار داشت: چنانچه كماكان در غفلت استفاده از فرصت ها و ظرفیت های پیش آمده به واسطه این انقلاب بمانیم درحالیكه خیلی از اقتصادهای پیشرفته یا در حال توسعه در راه انقلاب صنعتی چهارم گام های جدی و عملی اثرگذار برداشته اند، عملا از چرخه رقابت جهانی دور خواهیم شد.
وی در مورد دانشگاه های مورد نیاز برای گذار به انقلاب صنعتی چهارم اظهار داشت: دانشگاه های نسل چهارم، امروزه دانشگاه های مسئولیت پذیر هستند. در كشورهای توسعه یافته ۸۰ درصد آموزش های عالی، آموزش هایی است كه منجر به اشتغال میشود.
امینی اضافه كرد: آموزش هایی هست كه نیاز كف جامعه است و بازار هدف آن دانشجویانی است كه جویای كار هستند و فقط ۲۰ درصد آن آموزش ها تئوریك است، ولی ما متاسفانه عكس آن هستیم و بیشتر از ۹۰ درصد آموزش هایمان نظریه و كمتر از ۱۰ درصد آن آموزش های مهارتی و مساله محور است و تا به امروز ما به جای تربیت كارآفرین در جامعه سراغ تربیت كارمند رفته ایم و اغلب فارغ التحصیل ما دنبال شغل كارمندی هستند و اگر كارآفرینی هم بوده آنقدر گرفتاردست اندازهای دستگاه های اجرایی شده اند كه كارآفرینی از ذهن آنها پریده است و آنها را به یك كارمند تبدیل نموده است.
معاون دانشگاه صنایع و معادن افزود: بر مبنای آمار وزارت علوم ۱۲۰۰ دانشجوی كارشناسی ارشد و دكتری داریم كه رساله و رساله های خویش را بر مبنای مطالعات كتابخانه ای تنظیم می كنند و فارغ التحصیل میشوند ولی از این تعدادپایان نامه ۱ دهم درصد آن هم به درد نیاز جامعه نمیخورد.
بنا بر اعلام روابط عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت، وی با اشاره به طرح توانمندسازی تولید وتوسعه اشتغال پایدار(تاپ) بعنوان اقدام موثر وزارت صنعت معدن تجارت برای بهبود اوضاع ارتباط صنعت با دانشگاه و در جهت اهداف انقلاب صنعتی چهارم اظهار داشت: هدف این طرح هدایت پژوهش های كاربردی كشور به سمت حل مشكلات صمت است و در این طرح طرفین عرضه و تقاضا وجود دارد، یعنی این طرح بستری را فراهم می آورد كه هم صنایع و معادن وهم تجار نیاز خویش را در آنجا به رویت استادان، دانشجویان دوره های ارشد ودكتری و سربازان تاپ قرار دهند و از سویی هم بستری فراهم می شود كه نیروهای نخبه ما تحقیقاتشان را بر مبنای نیاز صنعت، معدن و بازرگانی كشور انجام دهند.



1398/09/21
20:19:21
5.0 / 5
4449
تگهای خبر: آموزش , پزشك , پزشكی , تكنولوژی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۴
مطب نما
matabnama.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مطب نما محفوظ است

مطب نما

نزدیکترین مطب به شما