بایدها و نبایدهای غذایی، در ایام سرد و هوای آلوده پاییز

بایدها و نبایدهای غذایی، در ایام سرد و هوای آلوده پاییز مطب نما: ایسنا/قم كدام مواد غذایی در ایام سرد و هوای آلوده پاییز مورد نیاز بدن انسان برای تقویت سیستم ایمنی بدن و افزایش سلامتی هستند.



علی اكبر حق ویسی در گفت و گو با ایسنا عنوان كرد: آلودگی هوا بیماری های مختلفی به وجود می آورد كه مهمترین آنها بیماری های تنفسی و بعد از آن بیماری های پوستی و چشمی است، البته این آلودگی ها با گذشت زمان سبب بروز آلزایمر هم خواهد شد.

وی اضافه كرد: این منابع آلودگی از یك حد كوچك مانند خاكستر سیگار تا آلودگی های بزرگ مانند دود خودرو ها و كارخانه ها آغاز خواهد شد كه با گذشت زمان بر بدن انسان تاثیر می گذارد؛ یكی از این مشكلات كه بتازگی گریبان گیر جامعه شده مشكل ناباروری آقایان و رشد ناقص بدو تولد نوزادان است.

رئیس گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشكی قم بیان كرد: به همشهریان عزیز سفارش می شود تا در حد امكان از مواد غذایی مفید استفاده كنند و خطر مبتلاشدن به بیماری ها را كاهش دهند؛ خصوصاً افراد در معرض خطر همچون كودكان، سالمندان و مادران حامله و شیرده.

حق ویسی افزود: هم اكنون كاری كه لازم است صورت گیرد استفاده از مواد مغذی است كه بعنوان عوامل تغذیه ای آنتی اكسیدانی(ضد اكسیداسیون داخل سلول) به كار می رود، این عوامل آنتی اكسیدانی نیز بیشتر ویتامین E، پیش ساز ویتامین A(كاروتنوئیدها)، سلینوم و پلی سنول ها(ضد سرطان و سكته) هستند.

وی درباب ویتامینE توضیح داد: روغن ها بهترین منبع برای دریافت این ویتامین هستند كه با پختن هم از بین نمی روند اما اگر همراه غذا سرخ شوند مقدار زیادی از ویتامین موجود در خودرا از دست می دهند، منابع غذایی این ویتامین انواع روغن سویا، آفتابگردان، جوانه گندم، ماهی، زیتون و انواع مغز دانه ها است.

رئیس گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشكی قم افزود: ویتامین C یكی دیگر از ویتامین هایی است كه نیاز است در این شرایط مصرف شود؛ بیشتر سبزی ها و میوه های تازه همچون مركبات دارای این ویتامین هستند كه موجب می شوند مقاومت بدن در مقابل عفونت ها زیاد شود.

حق ویسی اضافه كرد: میوه ها و مركبات همچون كیوی و توت فرنگی، ویتامینC دارند اما نباید از میوه های نرم و له شده استفاده گردد برای اینكه ویتامین در اینگونه مركبات به شدت كاهش یافته و به حداقل خود رسیده است؛ پس از مركبات فلفل سبز دلمه ای، انواع كلم، گوجه فرنگی، سبزی های برگ پهن سبز مانند اسفناج و سیب زمینی دارای ویتامین C هستند.

وی اظهار نمود: هر خانواده ای بنا به توانایی مالی خود می تواند این مواد مغذی را خریداری نموده و دریافت نماید، و صرفا نیاز نیست كه مواد غذایی گران قیمت مورد استفاده قرار گیرند، یكی دیگر از نكته های حائز اهمیت هم مصرف آبلیموهای شركتی و صنعتی است كه به سبب كاهش ویتامین در اثر حرارت دیدن این مواد برای بهداشتی سازی، سفارش می شود از اینگونه آبلیموها استفاده نشود.

رئیس گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشكی قم بیان كرد: بدن ما نیاز دارد كه روزانه ۳ تا ۵ واحد سبزی و حداقل ۲ واحد میوه دریافت كند(هر یك واحد معادل یك سبد كوچك سبزی، یك خیار كوچك یا یك گوجه فرنگی درشت است) این مواد موجب می شود تا سیستم ایمنی بدن انسان در مقابل بیماری های مختلف تقویت شود.

حق ویسی درباب پیش ساز ویتامین A (بتاكاروتن) توضیح داد: سبزی و میوه های پررنگ(سبز، زرد، نارنجی و...) هستند مانند هویج، كدوحلوایی، كلم بروكلی، اسفناج و محصولاتی از این قبیل است كه بر تقویت سیستم ایمنی بدن تاثیر مثبت دارند.

وی عنوان كرد: همانطور كه می دانیم همیشه آلودگی هوا با مقداری سرب هم راه است كه تاثیراتی بر بدن انسان خواهد گذاشت، ماده ای مفید در سیب است كه سرب را بطور كامل از بدن دفع می كند.

رئیس گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشكی قم افزود: سایر منابعی كه می توان از آنها برای دفع سرب بهره برد پرتقال، هویج، نارنگی، و غلات سبوس دار است كه از اهمیت بالایی برخوردار می باشند و جایشان در برنامه غذایی روزانه ما خیلی كم است؛ منیزیم نیز تاثیر خوبی در رفع سرب از بدن دارد و عموما در مغزدانه ها و میوه های خشك مشاهده می شود، البته می توان این منبع را از حبوبات و سبزیجات برگ سبز نیز دریافت كرد.

حق ویسی افزود: یكی دیگر از مواردی كه بدن به جذب آن احتیاج دارد سلینوم است كه در ماهی، گوشت قرمز، حبوبات، غلات، تخم مرغ، پیاز و خصوصاً سیر یافت می شود و از خاصیت بسیار بالایی برخوردارست.

وی اضافه كرد: روی، از دیگر منابعی است كه بدن به آن احتیاج دارد و بیشتر در انواع گوشت ها به كار موجود است، اما به سبب قیمت بالای گوشت قرمز و گوشت مرغ بهتر است كه گوشت بوقلمون مورد استفاده قرار گیرد تا هم انرژی مورد نیاز بدن دریافت شود و هم قابل استفاده برای بیشتر خانواده ها باشد.

رئیس گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشكی قم اظهار نمود: مصرف ماهی به سبب داشتن امگا۳ برای كاهش تنگی نفس و اثرات زیان بار تركیبات التهاب آور از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است، لازم به ذكر است كه سرخ شدن ماهی سبب از بین رفتن فواید آن خواهد شد، پس سفارش می شود این ماده غذایی به صورت پخته، بخارپز و یا كبابی مورد استفاده قرار گیرد.

حق ویسی بیان كرد: چای سبز هم یكی از عوامل كلیدی درجهت افزایش قدرت ایمنی بدن است است برای اینكه انواع ویتامین ها و املاح را در خود جای داده است كه موجب افزایش آرامش و رفع التهاب، حساسیت و بهبود عملكرد دستگاه تنفس، خصوصا بافت های لطمه دیده خواهد شد، البته همه اینها به شرطی است كه در مصرف آن زیاده روی نشده و به اندازه مورد نیاز بدن(روزانه دو فنجان چای كمرنگ) مورد استفاده قرار گیرد.

وی درانتها افزود: مصرف شیر و لبنیات در چنین شرایطی به شدت سفارش می شود(مصرف حداقل ۲ لیوان شیر و ماست در روز) برای اینكه سبب كاهش عوارض ناشی از آلودگی در دستگاه گوارش، دفع مواد آلاینده و سموم و تقویت باكتری‎ های مفید بدن خواهد شد.





منبع:

1398/09/17
14:14:56
5.0 / 5
4726
تگهای خبر: بافت , بهداشت , بیمار , بیماری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۵
مطب نما
matabnama.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مطب نما محفوظ است

مطب نما

نزدیکترین مطب به شما