موفقیت محققان دانشگاه اراك در كشت ریزجلبك پركاربرد در صنایع آرایشی و پزشكی

موفقیت محققان دانشگاه اراك در كشت ریزجلبك پركاربرد در صنایع آرایشی و پزشكی به گزارش مطب نما ایسنا/مركزی محققان دانشگاه اراك موفق به كشت نیمه انبوه گونه ای ریز جلبك تك سلولی شده اند كه در صنایع آرایشی، بهداشتی و علوم پزشكی به كار می آید.


مجید مهدیه در گفتگو با ایسنا، با اشاره به اینكه این ریزجلبك های تك سلولی در گروه جلبك های قرمز رنگ قرار دارند، اظهار نمود: ازآنجاكه این جلبك در تنش های محیطی شدیدی زیست می كند، پلی ساكارید خارج سلولی سولفاته را بعنوان مكانیزمی برای دفاع از خود بوجود آورده است. این پلی ساكارید در محیط آزاد می شود و ثابت شده است كه در صنایع آرایشی، بهداشتی و همینطور علوم پزشكی كاربرد زیادی دارد.
وی اضافه كرد: همینطور این پلی ساكارید در مقابل تشعشعات UV مقاوم است و از ورود ویروس ها و باكتری های بیماری زا به پوست بدن جلوگیری می كند. همه این خواص سبب شده اند این ریزجلبك ها در شركت های مطرح دنیا همچون در كمپانی های آرایشی و بهداشتی بزرگ آمریكا تولید شوند.
مهدیه این نوع ریزجلبك ها را منبعی غنی از اسیدهای چرب غیر اشباع امگا ۶ نظیر آراشیدونیك عنوان نمود و اظهار داشت: از آنجاكه اسید آراشیدونیك نقش مهمی در رشد و ترمیم بافت ماهیچه اسكلتی دارد، این ماده یكی از اجزای رژیمی مهم در فرآیند آنابولیك عضله بوده و به عنوان یك مكمل غذایی بدنسازی كاربرد دارد.
عضو هیأت علمی گروه زیست شناسی دانشگاه اراك با اشاره به اینكه نمونه اولیه این جلبك ها به علت نبود آن در كشور از كلكسیون كشت جلبك ها در دانشگاه گوتینگن آلمان خریداری و به آزمایشگاه دانشگاه اراك منتقل شده است، تصریح كرد: كشت این گونه خاص از ریز جلبك ها از یك سال قبل در آزمایشگاه های دانشگاه اراك آغاز شد و الان بعد از گذشت یك سال به تولید نیمه انبوه رسیده است.
وی با تاكید بر اینكه كشت این گونه از ریزجلبك ها برای نخستین بار در كشور اتفاق افتاده است، افزود: روش كشت حوضچه های روباز و كیسه های آویزان دو سیستمی بودند كه برای كشت این محصول استفاده می شدند كه با عنایت به نتایج حاصل شده، مشخص شد روش كشت كیسه های آویزان مقرون به صرفه تر است؛ هرچند در هر دو سیستم نتایج مطلوبی حاصل شد.
مهدیه با اشاره به هزینه های اجرای این طرح، خاطرنشان كرد: بخشی از هزینه های اجرای این طرح توسط گرنت های پژوهشی تامین شد كه بنده موفق به دریافت آنها شده بودم و بخش دیگری از آن هم از راه طرحی كه به انجمن های علمی دانشجویی دانشگاه عرضه شده بود، تأمین شد.
عضو هیأت علمی گروه زیست شناسی دانشگاه اراك بیان كرد: این طرح هم اكنون در مرحله ثبت اختراع است و در صورتی كه در سطح كشور به تولید انبوه برسد، می تواند ذخایر ارزی و خودكفایی لازم را در صنایع آرایشی، بهداشتی و پزشكی كشور به ارمغان بیاورد.



1398/09/13
23:49:01
5.0 / 5
4579
تگهای خبر: بافت , بهداشت , بیمار , بیماری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۲
مطب نما
matabnama.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مطب نما محفوظ است

مطب نما

نزدیکترین مطب به شما