لاریجانی مطرح كرد

حدود ۸۰ درصد ایرانی ها مبتلا به كمبود ویتامین D

حدود ۸۰ درصد ایرانی ها مبتلا به كمبود ویتامین D به گزارش مطب نما رئیس مركز تحقیقات غدد درون ریز و متابولیسم اظهار داشت: علل اصلی بروز استئوپروز در ایران، ژنتیك و تغذیه نامناسب است. در ایران حدود ۸۰ الی ۹۰ درصد جمعیت كمبود ویتامین دی دارند.


به گزارش مطب نما به نقل از ایسنا، دكتر باقر لاریجانی در افتتاحیه سمپوزیوم تازه های استئوپروز كه امروز پنج شنبه(۲ آبان) در دانشگاه علوم پزشكی تهران برگزار شد، اظهار داشت: حدود دو دهه است كه درباره استئوپروز كارهای وسیعی انجام گرفته است. استئوپروز یك بیماری سیستیمیك است و با كاهش مس(جرم) استخوانی ظاهر می شود.
وی با بیان این كه نقش مسائل ژنتیك در بروز این بیماری جدی است، اظهار داشت: در بروز این بیماری، تغذیه، فعالیت و مصرف سیگار هم تأثیر دارند.
معاون آموزشی وزیر بهداشت اضافه كرد: در ایران از هر دو زن بالای ۵۰ سال، یك زن گرفتار fragility fracture و از پنج مرد بالای ۵۰ سال هم یك مرد به این شرایط گرفتار است.
رئیس مركز تحقیقات غدد درون ریز و متابولیسم در ادامه درباره بیماری استئوپروز اظهار داشت: بیماری استئوپروز و پوكی استخوان فی نفسه سروصدایی ندارد ولی تاثیرات آن مثل شكستگی هایی كه در ستون فقرات اتفاق می افتد می تواند برای فرد مشكلاتی را ایجاد كند. كوتاهی قد، راه رفتن ناصحیح و گوژپشتی در بعضی خانم ها می تواند به علتی چون شكستگی هایی باشد كه در فرد بوجود آمده است.
وی افزود: این بیماری شیوع نسبتا بالایی را در میان افرادی با سنین بالای ۵۰ یا ۶۰ سال دارد. البته در كشور ما در سنین پایین تر هم كمبود جرم استخوانی وجود دارد. یكی از علت های آن این است كه عوامل زمینه ساز استئوپروز در كشور ما كم نیست. فعالیت فیزیكی و مصرف كافی ویتامین دی و كلسیم می تواند كاهش جرم استخوانی را جبران كند.

مصرف كلسیم در ایران كافی نیست
لاریجانی افزود: مصرف كلسیم در كشور كافی نیست. استفاده از مواد غذایی در كشور ما بگونه ای است كه سبب می شود میزان كمبود ویتامین دی در كشور ما زیاد باشد. مطالعاتی وجود داشته كه در حدود ۶۰ تا ۷۰ و برخی موارد بالای ۸۰ درصد در كشور كمبود ویتامین دی وجود دارد. امیدوار هستیم با آگاهی های افزایش یافته در چند سال گذشته مطالعات بعدی كه ما بزودی شروع می نماییم نشان دهد كه وضعیت ما نسبت به گذشته بهتر شده است.
لاریجانی اضافه كرد: اگر ما نسبت به شاخص های زمینه ساز مثل تغذیه، فعالیت بدنی و اعتیاد به الكل و سیگار پرهیز نماییم تا حدی می توان بر این مشكل غلبه كرد. خوشبختانه آگاهی های مردم نسبت به این مورد افزایش پیدا كرده اما با افزایش سن این بیماری خواه و ناخواه ایجاد می شود و اگر كسی زمینه این بیماری را داشته باشد در سنین پایین هم به آن گرفتار می شود.
معاون وزیر بهداشت اضافه كرد: برای ثبت این بیماری فعالیتی در مركز استئوپروز در حال پیگیری است. شكستگی در كشور ما كم نیست و شاید با برخی بیماری های قلبی و عروقی هم قابل مقایسه باشد چونكه كسی كه گرفتار شكستگی می شود هم در سال های ابتدایی گرفتار مشكل می شود و هم این كه به غیر وابسته می شود. ما پروژه مهم كشوری را درباره شكستگی دنبال می نماییم تا بتوانیم هم این افراد را درمان نماییم و هم از شكستگی های مجدد جلوگیری نماییم.
وی افزود: الان خوشبختانه در مدارس آموزش مصرف ویتامین دی در حال افزایش می باشد. در زمان بارداری، میزان جرم استخوانی خانم ها كاهش چشم گیر دارد و خوب است كه این كمبود ویتامین دی جبران شود. برپایه شدت پوكی استخوان می توانیم از درمان های متفاوت استفاده نماییم. درمان هایی كه خوشبختانه خیلی از آنها در ایران وجود دارند. اساس درمان پوكی استخوان استفاده از بیوفسفنات ها است كه در ایران تولید شده است و با قیمت حدودا ارزانی در دسترس می باشد.

۷۵ درصد افراد درمان پوكی استخوان را رها می كنند
لاریجانی با بیان این كه كمتر از ۲۵ درصد افرادی كه درمان پوكی استخوان را آغاز می كنند پس از یكی دو سال آنرا ادامه می دهند اظهار داشت: خیلی از بیماران درمان را رها می كنند تا با مشكلاتی مثل شكستگی روبه رو می شوند. افراد خیلی از شكستگی ها مثل شكستگی ستون فقرات را اصلا متوجه نمی شوند. پروژه ای برای پیشگیری از شكستگی های مجدد افراد دارای پوكی استخوان در جریان است.
وی اضافه كرد: مصرف لبنیات در كشور كم است و میزان كلسیمی كه دریافت می نماییم حدودا ۶۰ درصد كلسیمی است كه نیاز داریم. میزان ویتامین دی كه ما استفاده می نماییم حدود ۱۵ تا ۲۰ درصد ویتامین دی مورد نیاز ما است. علت این است كه هم لبنیات كم استفاده می نماییم و هم این كه امكان دارد ویتامین دی در لبنیات مورد استفاده كافی و مناسب نباشد.
رئیس مركز تحقیقات غدد درون ریز و متابولیسم در انتها اظهار داشت: پروژه اضافه كردن ویتامین دی به مواد غذایی در بعضی جاها شروع شده و نشان دادیم كسانی كه روزی یك یا دو لیوان از شیر دارای ویتامین دی استفاده می نمایند پس از چند ماه میزان ویتامین دی بهتری خواهند داشت.



1398/08/03
14:39:47
5.0 / 5
4632
تگهای خبر: آموزش , بارداری , بهداشت , بیمار
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۱
مطب نما
matabnama.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مطب نما محفوظ است

مطب نما

نزدیکترین مطب به شما