مدیركل دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت مطرح كرد

سهم ۸۸ درصدی تهران از آمار اختلالات روان، سطح پایین سواد سلامت جامعه

سهم ۸۸ درصدی تهران از آمار اختلالات روان، سطح پایین سواد سلامت جامعه به گزارش مطب نما مدیركل دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت اظهار داشت: طی آخرین پیمایش سلامت روان دریافتیم ۲۳.۶ درصد شیوع اختلالات روانی در كشور داریم كه ۸۸ درصد آن مربوط به شهر تهران است.


به گزارش مطب نما به نقل از ایسنا، دكتر احمد حاجبی در همایش سلامت روان كه به مناسبت هفته سلامت روان در وزارت بهداشت برگزار شد، اظهار داشت: هرساله ۱۰ اكتبر همزمان با ۱۸ مهرماه روز جهانی سلامت روان شناخته شده است. البته قبل از اعلام فدراسیون جهانی بهداشت روان هم ما در كشور هفته ای تحت عنوان سلامت روان داشتیم كه این نشان دهنده قدمت این مورد در كشور است. امسال هم این هفته با شعار «ارتقای سلامت روان، جامعه با نشاط» در كشور برگزار می گردد.
حاجبی طرح تحول سلامت را نقطه عطفی در جهت ارتقای سلامت روان دانست و اضافه كرد: تا قبل از طرح تحول سلامت یكی از آرزوهای ما این بود كه كارشناسان ارشد سلامت روان بیشتری تربیت شوند كه حالا حدود ۹۵ درصد كارشناس ارشد سلامت روان تربیت شده اند.
وی اضافه كرد: تا قبل از سال ۹۲ خدمات ادغام یافته سلامت روان در نظام مراقبت بهداشتی بر مبنای مباحثی بود كه از سال ۶۹ شروع به كار كرده بود. ما توانسته بودیم خدمات را ساده نماییم و بهورز ما بتواند با آموزش هایی كه دیده، فرد با اختلال روانی را شناسایی كرده و به تخصص های بالاتر معرفی نماید.
وی اضافه كرد: تا سال ۹۲ شیوع اختلالات روانی در كشور در بازه سنی ۱۵ تا ۶۴ سال حدود ۲۳.۶ درصد بوده است كه سهم شهر تهران ۸۸ درصد است. قبل از انجام مطالعه صورت گرفته تنها یك سوم بیماران مبتلا به اختلال روان از خدمات درمانی بهره برده بودند و ۶۲.۹ درصد افراد دارای اختلال روان در پاسخ به سوال عدم چرایی رفتن به متخصص، گفته بودند "فكر می كردیم خودمان خوب می شویم". این سخن نشان داده است سواد سلامت جامعه در چه سطح پایینی قرار دارد و احتیاج به فعالیت بیشتری در این بخش داریم.
مدیركل دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت به پیشروی به سمت عرضه خدمات phc تاكید و خاطرنشان كرد: برای بهبود عرضه خدمات باید در حوزه phc سرمایه گزاری نموده و با منابع محدود به دنبال بهره وری حداكثری باشیم.
وی در مورد استراتژی های وزارت بهداشت در حوزه سلامت روان بعد از طرح تحول سلامت، اظهار نمود: به دنبال این طرح به سراغ حمایت طلبی از مدیران ارشد كشور برای ارتقای كیفی و كمی خدمات این حوزه گام برداشتیم. همینطور از سال ۸۳ موضوعات مهارت فرزندپروری را به سیستم وارد كردیم كه البته نیاز به فرصت بیشتری برای بروز و ظهور دارد. همواره توانمندسازی بهورزان و پزشكان عمومی در اولویت ما بوده است.
وی در انتها اهداف بعدی برای ارتقای سلامت روان در كشور را معرفی نمود و اظهار داشت: به دنبال استفاده حداكثری از ظرفیت كارشناسان مان هستیم. یكی از این طرح ها كه توجه و تاكید ویژه ای نسبت به آن داریم، گسترش خدمات حوزه سلامت روان روستاها است كه این امر احتیاج به جذب كارشناسان متخصص دارد. همینطور تمركز بعدی ما افزایش راندمان مراقبت از بیماران حوزه سلامت روان است.



1398/07/17
23:37:17
5.0 / 5
4268
تگهای خبر: آموزش , بهداشت , بیمار , پزشك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۵
مطب نما
matabnama.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مطب نما محفوظ است

مطب نما

نزدیکترین مطب به شما