معاون علمی و فناوری رییس جمهور:

اقتصاد سنتی شانسی برای رقابت با جوانان ندارد، باید پژوهش های اقتصادی را به شكل جدی دنبال كرد

اقتصاد سنتی شانسی برای رقابت با جوانان ندارد، باید پژوهش های اقتصادی را به شكل جدی دنبال كرد به گزارش مطب نما معاون علمی و فناوری رئیس جمهور اعتقاد دارد همان گونه كه وضعیت اقتصاد در سال های گذشته نشان داده، اقتصاد سنتی شانسی برای رقابت با جوان ها و اقتصاد دانش بنیان ندارد.


به گزارش مطب نما به نقل از ایسنا، سورنا ستاری بامداد امروز سه شنبه در نشست هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران، اظهار نمود: چند سال قبل وقتی برای اولین بار برخی از جوانان طرح تشكیل یك تاكسی اینترنتی را مطرح نمودند، تاكسیرانی با آنها برخورد بدی داشت و گمان می كرد كه چنین اتفاقی رخ نخواهد داد، اما امروز پس از چند سال وقتی بازار این تاكسی ها را می بینیم، متوجه می شویم كه اقتصاد بر روی بسترهای نوین چه فضایی دارد.
به قول وی، فعالان سنتی اقتصاد ایران هم اگر می خواهند در آینده امكان حضور پرقدرت خویش را حفظ كنند باید با بسترهای جدید و دانش بنیان اقتصادی ارتباط برقرار كرده و در راه آنها حركت كنند.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با بیان این كه برای توسعه اقتصاد باید پژوهش های اقتصادی را به شكل جدی دنبال كرد، توضیح داد: متأسفانه برخلاف خیلی از كشورهای دنیا امروز بخش قابل توجهی از بودجه پژوهش های دانشگاهی و صنعتی را در كشورمان دولت پرداخت می كند. این در شرایطی است كه خیلی از دانشگاه های بزرگ جهان امروز بخش زیادی از بودجه خویش را از راه مشاركت با بخش خصوصی به دست می آورند.
ستاری افزود: در خیلی از دانشگاه های بزرگ امروز سهم دولت از بودجه تنها ۱۵ درصد است و این در شرایطی است كه در كشور ما هنوز خیلی از این بودجه ها را باید دولت تأمین كند كه با عنایت به محدودیت هایی كه دارند، این كار دشوار شده و از جانب دیگر انتقال این پژوهش ها به فعالان اقتصادی بخش خصوصی دشوار می شود.
وی با انتقاد از این نگاه كه نباید از یك دانشگاه توقع تولید محصول نهایی را داشت، اظهار داشت: تجربه جهانی نشان داده است كه در خیلی از دانشگاه های بزرگ شركت هایی با محوریت اساتید و دانشجویان شان تأسیس می شود كه با اتكاء به بودجه بخش خصوصی و بر مبنای نیازهای واقعی بازار پژوهش كرده و نتیجه آنرا در اختیار سرمایه گذاران قرار می دهند.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور تصریح كرد: در صورتیكه این ارتباط در اقتصاد ایران هم فراهم گردد، می توان انتظار داشت خیلی از دغدغه های باقی مانده در زمینه علمی پوشش داده شود و ارتباط دقیقی میان فعالان اقتصادی و محیط های دانشگاهی شكل گیرد.




منبع:

1398/04/26
15:57:59
5.0 / 5
4463
تگهای خبر: تولید , فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۳
مطب نما
matabnama.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مطب نما محفوظ است

مطب نما

نزدیکترین مطب به شما