تاثیر داروی رایج فشارخون بر سلامت روده

تاثیر داروی رایج فشارخون بر سلامت روده مطب نما: پزشكان در مطالعات اخیر به تاثیر منفی نوعی داروی رایج فشار خون بر سلامت روده پی بردند.


به گزارش مطب نما به نقل از ایسنا، گروهی از پزشكان انگلیسی به ارزیابی عوارض جانبی نوعی داروی رایج فشار خون پرداخته و دریافتند كه این دارو می تواند خطر مبتلاشدن به بیماری شدید روده ای را افزایش دهد.
فشار خون بالا احتمال حمله قلبی، سكته مغزی، نارسایی مزمن قلبی و بیماری كلیوی را بیشتر می كند. طبق مطالعه انجام گرفته در سال ۲۰۱۵ میلادی بیشتر از یك میلیارد نفر در جهان به فشار خون بالا مبتلا بوده اند. با استفاده از مطالعات مختلفی كه به منظور ارزیابی روند جهانی مبتلاشدن به فشار خون بالا در سال های ۱۹۷۵ تا ۲۰۱۵ انجام گرفته، پژوهشگران دریافتند تعداد افرادی كه گرفتار عارضه فشار خون بالا هستند طی ۴۰ سال قبل حدود دو برابر افزایش داشته است.
به همین دلیل تغییر در سبك زندگی و میزان مصرف دارو همچون داروهای مناسب در درمان عارضه فشار خون بالاست. نوع داروی تجویزی به میزان فشار خون و دیگر مشكلات جسمی بیمار بستگی دارد. رایج ترین داروهای سفارش شده شامل مهاركننده ها می شود كه به آرام شدن عروق خونی و مسدودكننده های كانال كمك كرده و مانع از فعالیت مواد شیمیایی طبیعی می شود كه تنگی عروق خونی را به همراه دارد، بدین سبب ضربان قلب را كند ساخته و میزان خون مورد نیاز برای پمپاژ را می كاهد.
اكنون، تعدادی از محققان انگلیسی با همكاری متخصصان آلمانی به ارزیابی كارایی و عوارض جانبی احتمالی سه داروی رایج فشار خون پرداختند كه شامل مهاركننده های آنزیم مبدل آنژیوتانسین، بازدارنده های بتا و مسدودكننده های كانال كلسیم هستند.
این متخصصان برای انجام این مطالعه به ارزیابی ژنتیكی پرداختند. آنان پروتئین هایی را شناسایی نمودند كه داروهای فشار خون، آنها را هدف قرار داده و اطلاعات حدود ۷۵۰ هزار نفر را به منظور شناسایی متغیرهای ژنتیكی ارزیابی كردند.
محققان سپس به بررسی ارتباط بین این متغیرهای ژنتیكی و خطر مبتلاشدن به بیماری های مختلف پرداختند. به بیان دیگر، آنان از متغیرهای ژنتیكی بعنوان عامل ژنتیكی در تاثیرگذاری داروهای ضد فشار خون بالا استفاده كردند. با در نظر گرفتن این متغیرهای ژنی كه تاثیرات داروهای فشار خون بالا را شبیه سازی می كردند، پژوهشگران تاثیرات این داروها را بر خطر بیماری قلبی، سكته مغزی و خطر مبتلاشدن به ۹۰۰ بیماری مختلف دیگر برآورد كردند.
این تیم تخصصی به ارتباط بین متغیرهای ژنتیكی و كاهش خطر مبتلاشدن به بیماری های قلبی-عروقی پی بردند اما در عین حال یافته هایی نیز بدست آوردند كه نشان داد بعضی از عناصر موجود در این داروها می تواند تاثیر منفی بر سلامت روده داشته باشد.
یافته های آنها حاكی از آن بود كه ژن های در رابطه با نوع خاصی از مسدودكننده های كانال كلسیم، خطر مبتلاشدن به صورتی بیماری روده ای موسوم به "دیورتیكولوز" را بیشتر می كند.
در بیماری دیورتیكولوز كیسه های كوچكی در بافت سیستم گوارشی تشكیل می شود. این كیسه ها معمولا در بخش پایینی روده بزرگ ظاهر می شوند و به ندرت لطمه زننده هستند مگر اینكه ملتهب شده یا عفونی شوند.
به گزارش مدیكال نیوز تودی، یكی از پژوهشگران این مطالعه اظهار داشت: در این آزمایش های برای نخستین بار مشخص شد كه مسدودكننده های كانال كلسیم با بیماری دیورتیكولوز ارتباط دارد.




منبع:

1398/04/22
15:43:13
5.0 / 5
4714
تگهای خبر: بافت , بیمار , بیماری , پروتئین
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳
مطب نما
matabnama.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مطب نما محفوظ است

مطب نما

نزدیکترین مطب به شما