گیاهخواران در راهند و شاید ما هم به آنها ملحق شویم!

برگر غیر ممكن تازه ترین دستاورد پژوهشگران حوزه گیاهخواری

برگر غیر ممكن تازه ترین دستاورد پژوهشگران حوزه گیاهخواری به گزارش مطب نما خیلی از رستوران ها و فست فودهای زنجیره ای آمریكا قصد دارند برای كمك به گسترش گیاهخواری، برگر گیاهی را به لیست غذاهای خود اضافه كنند.


به گزارش مطب نما به نقل از ایسنا و به نقل از وبسایت رسمی دانشگاه هاروارد، بعضی از رستوران های زنجیره ای "برگر كینگ"(Burger King)، نمونه جدیدی از برگر موسوم به "واپر"(Whopper) را معرفی كرده اند كه در آن از گوشت استفاده نشده اما شباهت زیادی با گوشت واقعی دارد. این برگر موسوم به "واپر غیرممكن"(Impossible Whopper)، جدیدترین تلاش در عرضه غذاهای معمول برای گیاهخواران به حساب می آید. این ایده آنقدر مورد استقبال قرار گرفته كه برگر كینگ می خواهد این غذای جدید را تا آخر سال جاری، در ۷۲۰۰ شعبه خود عرضه نماید.
ایده عرضه برگر گیاهی، به برگر كینگ منحصر نیست. رستوران های زنجیره ای "وایت كسل"(White Castle) هم از سال قبل تاكنون، برگرهای گیاهی خود موسوم به "برگر غیرممكن"(Impossible Burger) را تقریباً در ۴۰۰ شعبه عرضه نموده است.
رستوران های زنجیره ای "كارلز جونیور"(Carl’s Jr) در ماه ژانویه، عرضه برگر گیاهی كه با محصولات شركت "بیاند میت"(Beyond Meat) تهیه شده و به برگر غیر ممكن شباهت دارد، شروع كرد تا آنرا جایگزین برگرهای معمولی كند.
"نینا گیمان"(Nina Gheihman)، استاد دانشگاه هاروارد و از پژوهشگران حوزه گیاهخواری اظهار داشت: گیاهخواری، پدیده ای است كه جریان آن شروع شده و هم اكنون هم ادامه دارد. به خصوص اینكه در سه تا پنج سال گذشته و با گسترش پشتیبانی از حقوق حیوانات، گیاهخواری به یك سبك زندگی پرطرفدار تبدیل گشته است.
وی ادامه داد: تمركز این ایده، ابتدا بر قانع كردن مصرف كنندگان به متوقف كردن محصولات حیوانی بود اما حالا تلاش می كند تا محصولی عرضه نماید كه علاقمندان به گوشت را راضی كند.
پژوهشگران این پروژه قصد دارند روشی عرضه كنند تا مردم بتوانند بدون اینكه احساس آزردگی داشته باشند، مصرف گوشت را متوقف كنند. حامیان این ایده، شركت های فناوری فعال در زمینه گیاهخواری هستند كه تلاش می كنند تا محصولاتی شبیه به گوشت و فرآورده های حیوانی را جایگزین آنها كنند و در عوض، روش های مبتنی بر گیاه و سلول را به كار ببرند.
در رویكرد گوشت گیاهی كه شركت هایی مانند "ایمپاسیبل فودز"(Impossible Foods) و بیاند میت، پیشرو آن هستند، سبزیجات دارای پروتئین فراوان مانند لوبیا و سویا با هم تركیب می شوند تا طعم و بافتی مانند گوشت داشته باشند. برای رنگ قرمز این تركیب هم از آب چغندر استفاده می شود.
رویكرد مبتنی بر سلول كه شركت هایی مانند "ممفیس میتز"(Memphis Meats) و "موسا میت"(Mosa Meat)، پیشگام آن هستند، نوعی گوشت عرضه می دهد كه در آزمایشگاه درست شده است. در این روش، سلول های به دست آمده از حیواناتی مانند گاو، مرغ و یا بوقلمون مورد استفاده قرار می گیرند تا محصولات خاصی مانند استیك، سینه مرغ یا ناگت بوقلمون، در ظروف آزمایشگاهی تولید شوند. محصول نهایی، گوشت واقعی است اما تولید آن، به حیوانات صدمه ای نمی زند.
راهبردهای به كار رفته در این دو روش، با یكدیگر تفاوت دارند اما هر دو تلاش می كنند تا محصولی عرضه كنند كه نتوان آنرا از نمونه واقعی تشخیص داد.
گیمان اضافه كرد: این شركت ها تمایلی ندارند كه صرفاً گیاهخواری را ترویج دهند؛ بلكه به همه چیزخوار بودن تمایل دارند تا رژیم متعادلی عرضه كنند. ما هم می خواهیم محصولی عرضه دهیم كه مشابه محصولات كنونی است اما روش های مبتنی بر گیاه و سلول را به كار می برد.
تمایل به روش مبتنی بر گیاه، بعد از پژوهش "نیلسن هومسكن"(Nielsen Homescan) در سال ۲۰۱۷، شروع شد و به دنبال آن، ۳۹ درصد مردم آمریكا به مصرف غذاهای گیاهی روی آوردند و آنها را به سبد غذایی خود وارد كردند. هومسكن در پژوهش خود نشان داد مصرف جایگزین های گوشت بین سال های ۲۰۱۷ تا ۲۰۱۸ تا ۳۰ درصد رشد داشته است. همچون این جایگزین ها می توان به پنیر، ماست، پیتزا و نودل های گیاهی اشاره نمود.
تهیه گوشت با رویكرد مبتنی بر سلول، هنوز بدون نقص نیست و مراحل پیشرفت خویش را طی می كند اما انتظار می رود تا سال ۲۰۲۱، ركورد فروش را بشكند. این رویكرد، بسیار امیدوار كننده است و كسانی كه آنرا امتحان كرده اند، عقیده دارند كه طعم آن به گوشت شبیه است. این روش، مشكلات اخلاقی مانند نقض حقوق حیوانات و یا صدمه های محیطی را در بر ندارد. به گزارش سازمان ملل متحد در سال ۲۰۰۶، استفاده از محصولات حیوانی، عامل انتشار ۱۸ درصد گازهای گلخانه ای است.
باآنكه هر دو رویكرد، برای سلامت انسان ها و این سیاره، امیدواركننده هستند اما پژوهشگران دانشگاه هاروارد باور دارند كه باید در استفاده از آنها مراقب بود.
"فرانك هو"(Frank Hu)، استاد بخش تغذیه دانشگاه هاروارد اظهار داشت: من عقیده دارم كه تلاش های كنونی برای تولید غذاهای حاوی پروتئین گیاهی مانند برگر غیر ممكن، در راه درست پیش می رود و شاید كارایی لازم را برای بهبود سلامت انسان ها داشته باشد. در هر حال، داده های موجود در مورد محصولاتی مانند برگر غیر ممكن و نمونه های دیگر برگر گیاهی، بسیار محدود است. من فكر می كنم بررسی الگوهای مصرف و بررسی نتایج این محصولات برای سلامت، مهم می باشد چونكه باآنكه این مواد غذایی، پروتئین های گیاهی را شامل می شوند اما مواد ناسالم مانند سدیم و چربی های مضر را هم در بر دارند. گیاهی بودن یك غذا، لزوماً به معنای سالم تر بودن آن نیست.
وی ادامه داد: تهیه گوشت با روش مبتنی بر سلول هم پدیده جدیدی است كه می تواند قابل اطمینان باشد اما اثرات آن بر سلامت انسان، هم اكنون مشخص نیستند. ما هنوز داده ای در مورد این رویكرد در اختیار نداریم تا به اثرات آن پی ببریم.
هو افزود: تولید هر دو نوع گوشت گیاهی و آزمایشگاهی، هزینه بالایی دارد اما انتظار می رود این هزینه به مرور زمان كاهش پیدا كند.
گیمان اضافه كرد: هم اكنون، همه مردم با كمك رسانه های گوناگون، اطلاعات بسیاری در مورد بدن خود و غذاهای گوناگون دارند و می دانند از چه مواد غذایی استفاده كنند تا هم برای سلامت آنها و هم برای حیوانات و محیط زیست كارآمد باشد.



1398/04/16
23:35:39
5.0 / 5
4930
تگهای خبر: بافت , پروتئین , تولید , زندگی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۲
مطب نما
matabnama.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مطب نما محفوظ است

مطب نما

نزدیکترین مطب به شما