معاون وزیر بهداشت اعلام كرد

مشكل سازی بیمه ها برای بیمارستان ها، نسخه نویسی الكترونیك در 6 استان از اول تیرماه

مشكل سازی بیمه ها برای بیمارستان ها، نسخه نویسی الكترونیك در 6 استان از اول تیرماه به گزارش مطب نما معاون درمان وزیر بهداشت با اشاره به مشكلات مالی بیمارستان ها به علت تاخیر بیمه ها در پرداخت مطالبات شان، در عین حال از طرحی با عنوان اداره زنجیره ای بیمارستان ها اطلاع داد و بر ضرورت اداره بیمارستان ها توسط هیات مدیره ای مستقل تاكید نمود.


به گزارش مطب نما به نقل از ایسنا، دكتر قاسم جان بابایی در همایش دوره ملی توانمندسازی روسای بیمارستان های دانشگاه های علوم پزشكی و خدمات بهداشتی درمانی كشور، اظهار داشت: هم اكنون اوضاع بیمارستان ها بسیار نابسامان است؛ چونكه عدم تعهد بیمه ها به تعهدات مالی شان سبب ایجاد مشكل در بخش بیمارستانی شده است. ما تا جایی كه توانستیم از پرداخت به پزشكان و كادر اجرایی كاستیم تا خدمت به مردم روی زمین نماند. خوشبختانه اقدامات خوبی بتازگی انجام شده است كه بدهی بیمه ها ظرف هفته های آینده به صورت نقدی به بیمارستان ها پرداخت گردد.

لزوم ثبات مدیریتی در بیمارستان ها
وی ادامه داد: مشكلاتی كه در ستاد دانشگاه ها و وزارتخانه داریم، سبب ایجاد مشكل در بیمارستان ها می شود. اگر ستاد دانشگاه ها را لاغر نكنیم، چرخ دنده های بیمارستانی به خوبی نمی چرخند. متاسفانه شاهدیم كه حتی در بعضی از دانشگاه های كوچك تشكیلاتی مانند دانشگاه های بزرگ مانند دانشگاه تهران و دانشگاه شهید بهشتی دایر شده است. از دیگر مشكلاتی كه گریبان گیر بیمارستان ها می شود، مبحث تغییر روسای بیمارستان ها است. به محض عوض شدن رئیس دانشگاه، می خواهیم تا رئیس بیمارستان هم عوض شود. در صورتیكه این اقدام اصلا به نفع بیمارستان نیست. به نظر شخص بنده رئیس بیمارستان و مدیر مالی باید در روند تغییر سایر مدیریت ها ثابت بماند تا بازدهی بیمارستان تغییری نكند.

فعالیت ۱۰۰۲ بیمارستان در كشور

بیمارستان های بزرگ، معین بیمارستان های كوچك باشند
معاون وزیر بهداشت اضافه كرد: هم اكنون ۱۰۰۲ بیمارستان در كشور فعالند كه ۴۷ درصد این بیمارستان ها كمتر از ۱۰۰ تخت دارند. البته این رقم در میان بیمارستان های دولتی و خصوصی متفاوت می باشد. تعداد كمتر از ۱۰۰ تخت در بیمارستان های خصوصی از نظر اقتصادی به صرفه است، اما در بیمارستان های دولتی نسبت بیمار به میزان تخت به هم ریخته است و بنا بر این است كه می گوییم بیمارستان های بزرگ باید معین بیمارستان های كوچك تر باشند. در همین زمینه سطح بندی تخت های بیمارستانی از سال قبل انجام شد اما این كار به تنهایی كافی نیست. باید سطح بندی نیروی انسانی هم اضافه شود. هم اكنون مشكل دیگر ما سطح بندی نیروی انسانی متخصص است. كسانی كه سهمیه عدالت آموزشی برای بیمارستان ها دارند به هیچ وجه نباید از منطقه محرومی كه به آنجا تعهد خدمت كرده اند، بیرون بروند و ملزم هستند دوره تعهد ۱۲ ساله خودرا در منطقه مشخص شده بگذرانند.

لزوم اداره بیمارستان ها توسط هیات مدیره ای مستقل
وی افزود: بیمارستان ها باید توسط یك هیات مدیره مستقل اداره شود. برمبنای سطح بندی كه صورت گرفت، روند زنجیره وار بیمارستان ها مشخص شد. بیمارستان های معین مكلف هستند تا به بیمارستان های كوچك پوشش خدمات و نیروی انسانی متخصص را بدهند.

لزوم استفاده از ظرفیت ۳۰درصدی فارغ التحصیلان پزشكی در مناطق محروم
معاون وزیر بهداشت با تاكید بر این نكته كه نباید كاری نماییم تا پزشك برای تامین درآمد به گناه بیفتد، اظهار داشت: مشخص شدن سطح بندی خدمات كه سند آن در سند تدوین است، می تواند به این امر كمك نماید. ما باید از ظرفیت ۳۰ درصدی به كارگیری فارغ التحصیلان در مناطق محروم استفاده نمائیم تا مشكلات آن مناطق برطرف شود.

اجرای پرونده الكترونیك سلامت در شش استان از تیر ماه
ایشان سپس با اشاره به پرونده الكترونیك سلامت اظهار داشت: یك بسیج كلی در وزارت بهداشت در این زمینه صورت گرفته است. در سالیان گذشته هم آموزش هایی برای شروع این طرح به بیمارستان ها و پزشكان داشتیم. از اول تیر ماه شش دانشگاه یا استان این طرح را در بیمارستان هایشان آغاز می كنند. اسناد الكترونیك باید از طرف بیمارستان به بیمه ها ارسال شود.

تغییر در سنجه های اعتباربخشی بیمارستان ها
وی درباب اعتباربخشی بیمارستان ها هم اظهار داشت: این اعتباربخشی برمبنای سنجه های مشخص شده ما انجام می شود كه این سنجه ها اندكی تغییر داشته اند. بطور مثال مرگ و میر مادران حامله در بیمارستان ها یكی از سنجه های اصلی ما است. هر جا برای مادر حاملگی اتفاقی بیفتد، تیم كارشناسی می فرستیم تا مشكلات را بررسی كند. متاسفانه یكی از مهم ترین مشكلات ما ساماندهی مریض است كه در زمینه مادران حامله هم ایجاد مشكل می كند و در تحقیقاتی كه ما داشتیم متوجه شدیم خیلی از خطرات اگر در دقایق اول بروز مشكل برای مادر پیگیری می شد، هیچ گاه به مرگ مادر و یا نوزاد نمی انجامید. از دیگر مشكلات در زمینه ساماندهی بیماران، جدا كردن نوزاد از مادر در بعضی از بیمارستان های استان هاست. گاه دیده می شود مادر در یك شهر و نوزاد در یك شهر دیگر در بیمارستان تحت درمان قرار می گیرند.
جان بابایی همین طور اظهار داشت: بیمارستان های توریسم سلامت یك كار مشترك با حوزه توسعه در زمینه بكارگیری تمام ظرفیت ها برای جذب توریست سلامت بوده است كه نسبت به رونق آن تاكید ویژه داریم. در مباحث تامین ارز توریسم با جلساتی كه با بانك ها داشته ایم به این نتیجه رسیده ایم كه بانكهای بیمارستان ها موظف باشند نقش صرافی را انجام دهند.
وی ادامه داد: منابعی كه به بیمارستان ها اختصاص می دهیم باید برای اصلاح زیرساخت های بیمارستان باشد و اینگونه نباشد كه تمام منابع صرف ظواهر بیمارستان شود. DRG نوع قرارداد ما با بیمه ها و نوع خریدی است كه انجام می دهیم. من در بازدیدهای خود از بیمارستان ها مهم ترین چالش را مدیریت تخت ها بخصوص در اورژانس برآورد می كنم.

توجه به خدمات درمانگاهی در بیمارستان ها
جان بابایی افزود: بحث گزارش حوادثی كه نباید در بیمارستان ها اتفاق بیفتد، اما سهوا اتفاق می افتد اگر به ما گزارش شود، نوعی امتیاز برای بیمارستان در نظر می گیریم. نباید روند به شكلی طی شود كه ما بروز مشكل را بوسیله فضای مجازی و رسانه ها متوجه شویم. یكی از تاكیدات ما توجه به خدمات درمانگاهی در بیمارستان ها است كه همین امر سبب می شود بیمار از بخش درمانگاهی بیمارستان دلسرد شده و به بخش خصوصی بازگشت كند. درمانگاه در بیمارستان می تواند مولد ثروت باشد. همین طور پزشكانی كه نسبت به ما و خدمت در درمانگاه ها تعهد داده اند، اما به خوبی سر كار خود ظاهر نمی شوند باید گزارش شده و پیگیری شوند.

هدف از اداره زنجیره ای بیمارستان ها
او همینطور در جمع خبرنگاران درباب اداره زنجیره ای بیمارستان ها اظهار داشت: هدف ما از این طرح حل كردن مشكلات بیمارستان درون خودشان است و اینگونه نیست كه بیمارستان های دولتی، خیریه و یا خصوصی در بعضی از موارد مصوب مانند تعرفه هایشان بتوانند تغییری ایجاد كنند. این به آن علت است كه ما به بیمارستان بعنوان یك مركز خدماتی و بنگاه اقتصادی نگاه می نماییم كه اگر به خوبی یك بنگاه اقتصادی اداره شود، بیمار می داند كه قرار نیست هزینه گزافی برای دریافت خدمات سلامت از جیبش خرج كند.

احصای استاندارد ۶۰۰ خدمت پرهزینه
جان بابایی درباره استانداردسازی بیمارستان ها برمبنای الگوی جهانی اظهار داشت: سه كاركرد در استانداردسازی آغاز نموده ایم؛ محاسبه تعداد تخت های بیمارستانی، تدوین سند نیروی انسانی و سطح بندی خدمات از این اقدامات است. استاندارد حدود ۶۰۰ خدمت پرهزینه نوشته شده است تا بطور مثال اگر مقرر است یك عمل جراحی قلب باز صورت گیرد، چه متخصصانی می توانند در این عمل دخیل باشند.

اجرای نسخه نویسی الكترونیك در ۶ استان از اول تیرماه
وی ادامه داد: خدمات یاد شده همگی در حوزه پرونده الكترونیك سلامت قابل پیگیری می باشد. همین طور زیرساخت های پرونده الكترونیك سلامت آماده شده و هر كس كه بخواهد خدمات دریافت كند، در تمام مراكز درمانگاهی اطلاعات و داده هایش در سامانه ثبت می شود. همین طور افراد می توانند در قسمتی از این سامانه یك سری از اطلاعات شخصی خودرا به آن اضافه كنند. از اول تیر ماه در شش استان تمام پرونده های بیماران از بیمارستان های دولتی به صورت الكترونیك به سازمان های بیمه گر منتقل می شود. همین طور تا آخر سال تمام بیمارستان ها می توانند نسبت به ارسال الكترونیكی اسناد خود اقدام نمایند. مباحث مربوط به نسخه نویسی الكترونیك از شش استان در بخش دولتی و دو استان در بخش خصوصی شروع شده است. استان های مازندران، گلستان، زنجان، فارس، خراسان رضوی و گیلان در بخش دولتی نسخه نویسی الكترونیك را آغاز نموده اند كه به تدریج به سطوح بالاتر می رود.

آغاز نوبت گیری الكترونیكی در مراكز درمانی ۲۰ استان
معاون وزیر بهداشت افزود: در زمینه خدمات الكترونیك حدودا در ۲۰ استان نوبت گیری الكترونیكی دریافت خدمات را هم آغاز نموده ایم. در حوزه بهداشت تمام ایرانی ها پرونده الكترونیك سلامت دارند. در حوزه درمان هم ساختار آماده است و افراد می توانند در پرونده الكترونیك خود كاستی های اطلاعاتی را اضافه كنند.



1398/03/28
14:01:17
5.0 / 5
4277
تگهای خبر: آموزش , بهداشت , بیمار , بیمارستان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۳
مطب نما
matabnama.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مطب نما محفوظ است

مطب نما

نزدیکترین مطب به شما