تحریم در رساله ها و رساله ها

تحریم در رساله ها و رساله ها به گزارش مطب نما شمار ۸۷۲ مدرك از نزدیك به ۱۵۰ دانشگاه و مؤسسه آموزش عالی كشور در بازه زمانی ۹۷-۱۳۶۲، كلیدواژه «تحریم» را در «پایگاه اطلاعات علمی ایران (گنج)»، در بر داشته است.


به گزارش مطب نما به نقل از ایسنا، بر پایه جست وجوی كلیدواژه «تحریم» در «پایگاه اطلاعات علمی ایران (گنج)»، از شمار ۸۷۲ مدرك شناسایی شده، سال ۱۳۹۶ بیشترین شمار (۱۷۲) را دربرداشته است.
سال آغازین این مدارك به ۱۳۶۲ برمی گردد. شمار سالیانه آنها تا سال ۱۳۸۵، میانگین ۵/۱ مدرك بوده است ولی در سال های بعد روند افزایشی یافته است. از این شمار، ۱۰۱ پیشنهاده (پروپوزال) و ۷۷۱ رساله و رساله (پارسا) در سه مقطع كارشناسی ارشد (۸۱۶)، دكتری حرفه ای (۱) و دكتری تخصصی (۵۵) نوشته شده اند.
گروه رشته های علوم سیاسی، مدیریت، حقوق، اقتصاد، مهندسی صنایع، و الهیات پُركارترین ها در این زمینه هستند.
در این میان، سهم دانشگاه ها و مؤسسه های آموزش عالی استان های تهران، یزد، قم، مازندران، و اصفهان از دیگران در پژوهش های انجام شده در زمینه «تحریم» بیشتر است. همینطور دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مركزی، دانشگاه علامه طباطبایی، دانشگاه تربیت مدرس، دانشگاه پیام نور استان تهران، دانشگاه یزد، دانشگاه خوارزمی، و دانشگاه امام صادق ضد السلام پُركارترین دانشگاه ها و مؤسسه های آموزش عالی كشور در این زمینه هستند.
بر پایه سرفصل‏ های امور سیاست ‏های كلی برنامه‌ی ششم توسعه و همینطور امور، فصل ها، و برنامه های قانون بودجه كشور، پیشنهاده ها و پارساهای «تحریم» از دید موضوعی در ۱۱ دسته «اقتصادی» (۳۸۳)، «سیاست خارجی» (۱۶۶)، «حقوقی و قضائی» (۸۵)، «علم، فناوری، و نوآوری» (۷۱)، «فرهنگ، هنر، رسانه، و گردشگری» (۵۲)، «دفاعی و امنیتی» (۳۵)، «اجتماعی» (۳۱)، «خدمات عمومی» (۲۱)، و «فناوری اطلاعات و ارتباطات» (۱۳)، «مسكن و عمران شهری و روستایی» (۱۳)، و «محیط زیست» (۲) جای دارد. بیشترین كارهای «تحریم» در مبحث های «اقتصادی»، «سیاست خارجی»، و «حقوقی و قضائی» انجام شده اند.
بنا بر اعلام روابط عمومی پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران، ایرانداك گزارشِ دستاورد پارساها را در دستور كار گذارده و پژوهش های انجام شده و پیشنهاده ها را در زمینه مبحث های روز و چالش های كشور اطلاع رسانی می كند. بدین سان سیاست گذاران و كشورداران می توانند یافته های این پژوهش ها را ببینند و به كار بندند تا چرخه هم افزایی «عمل و علم»، «كنش و پژوهش»، و «تصمیم و تفكر» به گردش درآید و سرمایه های كشور بارور و بهره ور شوند.



1398/03/21
14:30:54
5.0 / 5
4410
تگهای خبر: آموزش , امنیت , خدمات , فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۳
مطب نما
matabnama.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مطب نما محفوظ است

مطب نما

نزدیکترین مطب به شما