بایدها و نبایدهایی كه در برابر گرمایش زمین صورت گیرد

قدم های بزرگ برای اقلیمی كه رو به گرمایش می رود

قدم های بزرگ برای اقلیمی كه رو به گرمایش می رود به گزارش مطب نما زمین، این مادر صبور هزاران ساله، رو به پیری ناشی از گرمایش می رود و بدون شك، خطرات روند چنین پدیده ای بسیار جدی است.


به گزارش مطب نما به نقل از ایسنا، دانشمندان معتقدند كه دولت ها و مردم باید هرچه سریع تر از افزایش خطرناك گرمای زمین جلوگیری نمایند. در گزارش تازه ای كه مجمع بین المللی تغییرات اقلیمی منتشر نموده، نسبت به افزایش شدید دمای زمین اخطار داده است و گفته شده كه اقداماتی فوری باید صورت گیرد تا افزایش دمای زمین زیر یك و نیم درجه سانتیگراد بماند.
روند افزایش دمای زمین شیب تندی پیدا كرده و به سرعت به عدد سه درجه سانتی گراد نزدیك می شود. این در شرایطی است كه اگر نتوان افزایش دمای زمین را زیر یك و نیم درجه نگه داشت، جان میلیون ها نفر به علت پدیده های هولناكی همچون سیل به خطر خواهد افتاد و گونه های جانوری خیلی از بین خواهند رفت.
در این میان، پروفسور یوسف ثبوتی، رئیس سابق دانشگاه تحصیلات تكمیلی علوم پایه زنجان، مبادرت به راه اندازی پژوهشكده تغییر اقلیم و گرمایش زمین كرده است تا با شناسایی چالش های پیش رو، بخش مهمی از امكانات آموزشی و پژوهشی خویش را به شناخت تغییر اقلیم و نتایج ناشی از آن اختصاص دهد؛ در واقع این پژوهشكده از سال ۹۱ با مجوز وزارت علوم، تحقیقات و فناوری راه اندازی شده و اعتقاد دارد كه پدیده تغییر اقلیم و گرمایش زمین یكی از مباحث مهم و چالش برانگیز جهان در قرن بیست و یكم است.
پژوهشگر پژوهشكده تغییر اقلیم و گرمایش زمین دانشگاه تحصیلات تكمیلی علوم پایه زنجان در گفتگو با ایسنا، با تاكید بر این كه بیشتر اعضای این پژوهشكده از اعضای هیئت علمی دانشگاه هستند، اظهار می كند: یكی از اهدافی كه پژوهشكده دنبال می كند، فعالیت های در رابطه با اقلیم و محیط زیست از بعد علمی و متعاقب آن، آگاه سازی جامعه از نتایج تحقیقات است؛ در واقع آگاهی از روند «تغییرات اقلیم» و «گرمایش زمین» یكی از مباحث بسیار مهم می باشد و نمی توان از آن چشم پوشی كرد.
سید وحید موسوی افزود: برخی از فارغ التحصیلان دانشگاه تحصیلات تكمیلی علوم پایه زنجان و اعضای پژوهشكده با استفاده از مدل اقلیم منطقه ای كه در مركز بین المللی فیزیك نظری عبدالسلام ایتالیا طراحی و توسعه یافته است، به دنبال پیش نگری اقلیم آینده ایران هستند. با استفاده از مدلهای اقلیم منطقه ای می توان چگونگی تغییرات پارامترهای اقلیم را برای سال های آینده پیش بینی نمود. بعنوان مثال می توان اظهار داشت كه دما و یا بارش در فلات ایران طی ۳۰ و یا ۵۰ سال آتی چگونه تغییر می كند. این پیش نگری بسیار مهم و كاربردی است ولی متأسفانه هنوز به مدل اقلیمی منسجمی برای منطقه ایران كه بتوان به داده های حاصل از آن استناد كرد دست پیدا نكرده ایم.
این پژوهشگر با اشاره به این كه برای مدل مذكور، كدها قبلاً نوشته شده و برخی از اعضای پژوهشكده در حال پیاده سازی تنظیمات مربوط به این كدها هستند، اضافه كرد: پیشبینی هایی كه این مدل عرضه می دهد، می تواند برای مدیران و سیاست گذاران راهگشا باشد. بعنوان مثال، فرض می گیریم كه سازمان جهادكشاورزی می خواهد به بهره برداران الگوی كشت عرضه نماید. با عنایت به این كه الگوی كشت باید متأثر از میزان بارندگی، همینطور تغییرات فصلی و دمایی در یك بازه زمانی طولانی مدت باشد، پیشبینی های عرضه شده توسط این مدل بسیار كاربردی خواهد بود.
موسوی تصریح كرد: روند فعلی نشان داده است كه اقلیم فلات ایران رو به خشكی می رود و در صورت ادامه این روند، در آینده نیازمند كشت گیاهان سازگار با این شرایط آب و هوایی خواهیم بود. در واقع، كارشناسان معتقدند كه اقلیم زمین به دست انسان تغییر كرده است و در صورت ادامه این روند شكوفایی نسل های آینده موجودات زنده تهدید می شود. از همین رو، این پژوهشكده در برنامه كوتاه مدت تلاش می كند تا فعالیت های در رابطه با اقلیم و محیط زیست را در دانشگاه تحصیلات تكمیلی علوم پایه زنجان و در سطح وسیع تر، هم سو و تا حد ممكن حمایت كند.
به گزارش مطب نما به نقل از ایسنا، كارشناسان معتقدند كه علاوه بر سیاست های دولت، رفتار مردم در مورد مصرف مواد غذایی و انرژی و روش زندگی باید تغییر كند. در غیر این صورت با عنایت به افزایش گازهای گلخانه ای، افزایش دمای زمین در آغاز دهه ۲۰۳۰ از یك و نیم درجه سانتیگراد خواهد گذشت، رقمی كه برای نیمه دوم قرن ۲۱ پیشبینی شده بود.



1398/02/27
13:35:26
5.0 / 5
4267
تگهای خبر: آموزش , زندگی , فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۲
مطب نما
matabnama.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مطب نما محفوظ است

مطب نما

نزدیکترین مطب به شما