پژوهشگران دانشگاه استفورد:

تغییرات اقلیمی نابرابری اقتصادی را افزایش داده است

تغییرات اقلیمی نابرابری اقتصادی را افزایش داده است به گزارش مطب نما پژوهشگران دانشگاه استفورد در بررسی جدیدی نشان دادند كه تغییرات اقلیمی، تاثیر بسیاری بر نابرابری اقتصادی میان كشورها داشته اند.


به گزارش مطب نما به نقل از ایسنا و به نقل از وبسایت رسمی دانشگاه استنفورد، پژوهش جدیدی نشان داده است كه شكاف میان خروجی اقتصادی كشورهای فقیر و غنی، هم اكنون ۲۵ درصد بیشتر از پیش شده است.
این پژوهش نشان داده است كه گرمای جهانی از سال ۱۹۶۰ تا به امروز، نابرابری اقتصادی را افزایش داده است. تغییرات دمای ناشی از تراكم گازهای گلخانه ای در جو زمین، به افزایش امكانات كشورهای خنك مانند نروژ و سوئد و افت رشد اقتصادی كشورهای گرم مانند هند و نیجریه منجر گردیده است.
"نوا دیفنباگ"(Noah Diffenbaugh)، دانشمند حوزه اقلیمی و نویسنده ارشد این پروژه اظهار داشت: نتایج پژوهش ما نشان می دهند كه گرمای جهانی سبب شده بیشتر كشورهای فقیر روی زمین، فقیرتر از پیش باشند. در مقابل، بیشتر كشورهای غنی هم به همین میزان، ثروتمندتر از پیش شده اند.
این پژوهش نشان داده است كاهش ثروت هر یك از ساكنین كشورهای فقیر از سال ۱۹۶۱ تا ۲۰۱۰، از ۱۷ درصد به ۳۰ درصد رسیده است. از آن گذشته، شكاف اقتصادی میان فقیرترین و غنی ترین كشورها هم اكنون، تقریباً ۲۵ درصد بیشتر از زمانی است كه با این میزان تغییر اقلیمی رو به رو نبوده ایم.


نتایج پژوهش حاكی از این هستند كه باآنكه نابرابری میان كشورها در دهه های اخیر كاهش یافته اما شكاف اقتصادی فقط در صورت كاهش گرمای جهانی، كم می شود.
پژوهشگران استنفورد، كار خویش را برپایه پژوهش های پیشین آغاز كردند و دمای سالانه ۵۰ سال قبل را مورد بررسی قرار دادند. آنها وضعیت تولید ناخالص داخلی ۱۶۵ كشور را تحلیل كردند تا بتوانند اثرات نوسان دما را بر رشد اقتصادی آنها تخمین بزنند. نتایج بررسی نشان داد كه رشد اقتصادی در كشورهای سردتر افزایش و در كشورهای گرم تر كاهش یافته است.
"مارشال بورك"(Marshall Burke)، استادیار دانشگاه استنفورد و از نویسندگان این پروژه اظهار داشت: داده های این بررسی نشان می دهند هنگامی كه هوا بیش از اندازه گرم یا سرد نیست، محصولات كشاورزی، پربارتر و مردم، سالم تر هستند. در نتیجه می توان اظهار داشت كه وجود كمی گرما در كشورهای سرد، می تواند به داشتن محصولات بهتر كمك نماید اما افزایش گرما در كشورهای گرم، چنین پیامدی به همراه ندارد.
پژوهشگران در این بررسی، داده های بیشتر از ۲۰ مدل اقلیمی مراكز پژوهشی در سراسر جهان را با هم تركیب كردند. آنها با استفاده از مدلهای اقلیمی توانستند میزان گرمای ناشی از فعالیت های انسانی را در هر كشور نشان دهند. آنها همینطور توانستند شرایط رشد اقتصادی هر كشور را بدون وجود گرمای جهانی تخمین بزنند و آنها را در مقاله خود عرضه كنند.
این پژوهش، در مجله "National Academy of Sciences" به چاپ رسید.



1398/02/04
14:38:18
5.0 / 5
4362
تگهای خبر: تولید , سایت , محصولات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۲
مطب نما
matabnama.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مطب نما محفوظ است

مطب نما

نزدیکترین مطب به شما