كنترل بیماری های واگیر در اردوگاه های سیل زدگان

كنترل بیماری های واگیر در اردوگاه های سیل زدگان مطب نما: مشاور معاون بهداشت وزارت بهداشت در مدیریت كاهش خطر بلایا بر كنترل بیماری های واگیر در اردوگاه های هموطنان سیل زده تاكید نمود.


به گزارش مطب نما به نقل از ایسنا، دكتر محمد اسماعیل مطلق با بیان این خبر تصریح كرد: در هنگام وقوع بلایای طبیعی مثل سیل، زلزله و آتش سوزی كه انسان های بسیاری مجبور به سكونت در اردوگاه ها و زیر چادرها می شوند، مراقبت از بیماری های واگیر كه ظرفیت اپیدمی شدن را دارند، اهمیت ویژه ای پیدا می كند.

وی اضافه كرد: وبا، اسهال خونی (شیگلایی و آمیبی)، هپاتیت های A و E، تیفوئید، مالاریا، مننژیت، سرخك، لپتوسپیروز و ( ARI عفونت های حاد تنفسی و ILI ) شبه آنفلوانزا، بیماری های واگیری هستند كه در این راستا قرار می گیرند و مراقبت سندرومیك از این بیماری ها كه مشمول مقررات بین المللی یا IHR هم هستند در شرایط اضطراری راهكار مناسبی است كه به تیم بهداشتی امكان واكنش سریع در پیشگیری و مهار طغیان ها را می دهد.

مشاور معاون بهداشت وزارت بهداشت در مدیریت كاهش خطر بلایا با اشاره به اینكه در حوادث و بلایای طبیعی ابتدا ارزیابی خطرات به منظور واكنش سریع و مناسب باید صورت گیرد، اضافه كرد: به تناسب مركز بهداشت استان و شهرستان، تیم فرماندهی متشكل از رئیس مركز و كارشناسان مسئول بیماری ها، آموزش بهداشت، بهداشت محیط، بهداشت خانواده، تغذیه، بهداشت روان، اورژانس و آزمایشگاه به اتفاق و همراهی متخصص بیماری های عفونی و اپیدمیولوژیست تشكیل می شود. چون امكان دارد در سطوح پایین تر، كارشناس به اندازه كافی نباشد و آموزش های لازم برای مسئولیت بیشتر از یك وظیفه یا فرایند صورت گیرد.

وی افزود: پزشك عمومی بعنوان سرپرست در هر تیم عملیاتی به همراه كارشناسان مربوطه متناظر با تیم فرماندهی وظیفه استقرار در اردوگاه و انجام خدماتی نظیر ویزیت بیماران و درمان مناسب و در صورت ضرورت اعزام به بیمارستان، نظارت بر كار همكاران تیم، تهیه گزارش روزانه و عرضه آن به مسئول تیم فرماندهی شهرستان، شركت در جلسات و هماهنگی و ارتباط با عوامل ذیربط، ثبت گزارش بیماری های مشمول مراقبت سندرومیك ذكر شده، گزارش وضعیت واكسیناسیون و توجه ویژه به پوشش واكسیناسیون سرخك (با توجه به موارد طغیان های اخیر درب عضی كشورها) جمعیت تحت پوشش را دارد.

وی اضافه كرد: تهیه لیست افراد نیازمند مراقبت مانند نوزادان، كودكان زیر یك سال و زیر پنج سال، افراد سالخورده، بیماران دیابتی، قلبی، فشارخونی، نارسایی كلیه و كبدی، نقص ایمنی، زنان آبستن به تفكیك پر خطر و بیشتر از ۳۴ هفته كه نیاز به مراقبت ویژه دارند، گزارش مرگ و میر كودكان زیر یك سال و پنج سال، گزارش مرگ مادران، دیگر وظایف پزشك به حساب می آید.

بنابر اعلام وبدا، مطلق تصریح كرد: در هر تیم مراقبت باید نقشه جغرافیایی منطقه با پراكندگی بیماری ها موجود باشد. تقسیم كار و شرح وظایف كاردان و بهورز به تفكیك، تجزیه و تحلیل بیماری های گزارش شده روزانه، فرم های تكمیل شده بیماری های قابل گزارش، بیماریابی اكتیو اسهال، مالاریا و سرخك هر روز گزارش شود.

مشاور معاون بهداشت وزارت بهداشت، اظهار داشت: موجودی دارو و اقلام ضروری داروهای مورد نیاز بیمارهای واگیردار و واكسن، محل نگهداری دارو در شرایط مناسب، واكسن های مصرف شده و برآورد واكسن مورد نیاز، حفظ زنجیره سرد و گراف برودتی یخچال و وجود كولد باكس برای نوسانات برق منطقه از دیگر اقداماتی است كه باید در این شرایط صورت گیرد.

وی در انتها اظهار داشت: فعالیت های آموزش بهداشت و حفظ روحیه نشاط به خصوص در كودكان، وجود بسته غذایی مورد نیاز بیماری های عفونی و گروه های سنی، نظارت بر سلامت آب شرب و مواد غذایی از تولید تا بسته بندی، حمل و نگهداری در اردوگاه و مصرف آن، اندازه گیری كلر باقیمانده، تهیه آب بسته بندی در بطری، دفع بهداشتی فاضلاب و زباله، وجود كافی توالت های بهداشتی و سیار و نظارت بر تمیزی و بهداشتی و وجود صابون مایع در دستشویی ها هم باید به صورت ویژه در دستور كار تیم های سلامت قرار گیرد تا از شیوع بیماری ها پیشگیری شود.



1398/01/20
15:07:41
5.0 / 5
4770
تگهای خبر: بهداشت , بیمار , بیمارستان , بیماری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۳
مطب نما
matabnama.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مطب نما محفوظ است

مطب نما

نزدیکترین مطب به شما