اتمام فاز اول تاسیس مراكز دندان پزشكی ویژه بیماران خاص بعلاوه جزئیات

اتمام فاز اول تاسیس مراكز دندان پزشكی ویژه بیماران خاص بعلاوه جزئیات مطب نما: رییس اداره امور دندان پزشكی معاونت درمان وزارت بهداشت از اتمام فاز اول راه اندازی مراكز دندان پزشكی بیماران خاص اطلاع داد و اظهار داشت: بر طبق این برنامه مقرر است در همه مراكز استان ها، مراكز عرضه خدمات دندان پزشكی تخصصی و سطح سه به بیماران خاص تولید شود تا بیماران هر استان برای دریافت خدمات از استان خود خارج نشوند.



دكتر قاسم صادقی در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به سرانجام اقدام وزارت بهداشت در جهت تولید مراكز دندان پزشكی ویژه بیماران خاص، اظهار داشت: یكی از برنامه های عملیاتی ما در سال ۹۷، تولید مراكز دندان پزشكی برای بیماران خاص است تا بتوانیم در این مراكز خدمات دندان پزشكی تخصصی را برای بیماران خاص عرضه نماییم.
۳ گام برای دندان پزشكی خاص ها
وی اضافه كرد: این برنامه دارای سه گام عملیاتی است؛ گام اول آن، یعنی بررسی وضعیت موجود در دانشگاه های علوم پزشكی، قرار بود تا آخر خرداد ماه امسال صورت گیرد كه این صورت گرفت. در گام دوم تجهیز و مشخص كردن مراكز را در دستور كار داریم كه این اقدام با كمك دانشگاه های علوم پزشكی انجام می گردد. امیدوارم مشكلات بودجه ای این اجازه را بدهند كه بتوانیم تا آخر آذر ماه بحث تجهیز مراكز دندان پزشكی بیماران خاص را در مراكز استان ها به اتمام برسانیم.

صادقی با اشاره به اینكه برآورد بودجه ای ما برای تجهیز كل مراكز در دانشگاه های سراسر كشور ۲۰ میلیارد تومان است، اضافه كرد: گام سوم تامین نیروی انسانی است كه خوشبختانه همراه با گام اول، اجرای این دو گام هم در بعضی دانشگاه ها شروع شده است. بعنوان مثال در دانشگاه علوم پزشكی سبزه وار مركز دندان پزشكی بیماران خاص به راه افتاده است و خدمات را به بیماران عرضه می دهد. در دانشگاه علوم پزشكی جندیی شاپور اهواز و دانشگاه تبریز هم این خدمات در حال عرضه است. سایر دانشگاه ها هم منتظر تجهیزات وزارتخانه نماندند و به فراخور توانایی هایشان برای انجام این كار تلاش می كنند. در عین حال هنوز در خیلی از دانشگاه ها به جهت كمبود تجهیزات و كمبود نیروی انسانی مشكلاتی وجود دارد كه در حال رفع تدریجی آنها هستیم.
ارائه خدمات تخصصی دندان پزشكی به بیماران خاص در مراكز استان ها
رییس اداره امور دندان پزشكی معاونت درمان وزارت بهداشت همینطور اظهار نمود: بر طبق این برنامه مقرر است در همه مراكز استان ها، مراكز عرضه خدمات دندان پزشكی تخصصی و سطح سه به بیماران خاص استان تولید شود تا بیماران هر استان برای دریافت خدمات مورد نیازشان در این حوزه از استان خود خارج نشوند. این مراكز، كاملا مستقل هستند و جامعه هدف شان بیماران خاص و صعب العلاج اعم از بیماران سرطانی، بیماران هموفیلی، تالاسمی، ای بی، اوتیسم و معلولان ذهنی حركتی و جسمی است. همینطور از آنجایی كه در بخش خصوصی تمایلی برای عرضه خدمت به این بیماران وجود ندارد، وظیفه حاكمیتی وزارت بهداشت این است كه امكانات لازم را برای درمان مشكلات دندان پزشكی بیماران خاص تولید كند. ازاین رو این امكان را تولید می نماییم كه بیماران بتوانند از خدمات دندان پزشكی مورد نیازشان بهره مند شوند.

صادقی با اشاره به اینكه تجهیز این مراكز شامل تامین یونیت، دستگاه رادیوگرافی و دستگاه بیهوشی بر عهده ستاد وزارت بهداشت است، اظهار داشت: سایر امكانات اعم از نیروی انسانی و فضای فیزیكی با خود دانشگاه است.
استقرار ۴۰۰۰ یونیت دندان پزشكی در بیش از ۳۰۰۰ مركز بهداشت شهری و روستایی
وی در ادامه صحبت هایش با اشاره به عرضه خدمات پیشگیرانه در حوزه سلامت دهان و دندان هم اظهار داشت: ۴۰۰۰ مركز بهداشتی و درمانی در سراسر كشور وجود دارد كه خدمات سطح یك و پیشگیرانه را در حوزه سلامت دهان و دندان انجام می دهند و در حوزه معاونت بهداشتی قرار دارند. البته در این برنامه به صورت دقیق ۴۰۰۰ یونیت در ۳۱۲۳ مركز بهداشتی شهری و روستایی قرار دارند و هم اكنون هم ۲۶۰۰ دندان پزشك در این مراكز فعالند و خدمات بهداشتی و درمانی دندان پزشكی را به مردم و جامعه هدف شامل افراد تا ۱۴ سال، مادران آبستن و شیرده بر مبنای بسته خدمتی وزارت بهداشت عرضه می دهند.




1397/07/08
12:48:25
5.0 / 5
4398
تگهای خبر: بهداشت , بیمار , پزشك , پزشكی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۴
مطب نما
matabnama.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مطب نما محفوظ است

مطب نما

نزدیکترین مطب به شما