جلوگیری از فساد موادغذایی با پد جاذب اكسیژن

جلوگیری از فساد موادغذایی با پد جاذب اكسیژن مطب نما: مدیرعامل یكی از شركت های زیرمجموعه انستیتو تحقیقات و تغذیه كل كشور از تولید محصول جدید جاذب اكسیژن در بسته های مواد غذایی اطلاع داد و اظهار داشت: این محصول باعث ماندگاری مواد غذایی می گردد و به كاهش ضایعات مواد غذایی كمك می نماید و به تبع آن امنیت غذایی در كشور را بهبود می بخشد.



احمدرضا شریعت زاده، مجری طرح در گفت وگو با خبرنگار ایسنا با اشاره به تولید محصول جدید جاذب اكسیژن در بسته های مواد غذایی در كشور، اظهار داشت: مشابه این محصول قبلا توسط شركت میتسوبیشی حدودا حدود 40 سال پیش در كشور ژاپن تولید شده بود و ما هم اكنون توانستیم فناوری تولید این محصول را در كشور خود ثبت اختراع نماییم، به صورتی كه مواد اولیه و فرآیند تولید این محصول، همه بومی سازی شده برای كشور است.

مجری طرح بسته بندی فعال مواد غذایی اظهاركرد: این محصول باعث ماندگاری مواد غذایی می گردد و به كاهش ضایعات مواد غذایی كمك می نماید و به تبع آن امنیت غذایی در كشور را بهبود می بخشد، چون كه نگهداری مواد غذایی كه با زحمات زیادی و مصرف آب تولید می شود، همچون فرایند تولید مواد غذایی امر بسیار مهمی است.

شریعت زاده با اشاره به اینكه این محصول "بسته بندی فعال مواد غذایی" نامگذاری شده است و خیلی از هزینه ها را می كاهد، بیان كرد: قیمت این محصول ده ها برابر از محصولات مشابه خارجی ارزان تر است.

وی افزود: هم اكنون در مرحله عقد قرارداد با خریداران قرار داریم، اما یكی از مشكلاتی كه وجود دارد این است كه به علت اینكه با مواد غذایی سر و كار داریم، حتی افرادی كه به صورت سنتی كار می كنند، پروانه های ساخت بهداشتی از ما می خواهند و ما درگیر بوروكراسی دریافت مجوز برای این محصول هستیم و با وجود اینكه ما مستقر در مركز رشد هستیم، این امر هنوز منجر به این نشده است كه بتوانیم پروانه تولید دریافت نماییم.

این محقق با اشاره به اینكه این محصول با تعبیه كردن پدها یا بالشتك هایی در بسته بندی های مواد غذایی با انجام واكنش شیمیایی برگشت ناپذیر، باعث حذف اكسیژن تا میزان صد در صد در بسته های مواد غذایی می شود، اضافه كرد: این محصول با حذف اكسیژن، از تند شدن اسیدهای چرب اشباع جلوگیری كرده و سبب حفظ خصوصیات ارگانولپتیكی موادغذایی مانند طعم، رنگ، مزه و بو می گردد. با استفاده از این محصول در صنعت بسته بندی، ضایعات مواد غذایی كاهش می یابد؛ ازاین رو افزایش كیفیت، افزایش كمیت را هم به ‏همراه دارد.

وی با بیان این كه متوسط زمان نگهداری مواد غذایی با استفاده از این محصول دو تا سه برابر زمان ماندگاری معمول برای مواد غذایی است، خاطرنشان كرد: پدهای جاذب اكسیژن در بسته بندی فعال موادغذایی (active packaging) همینطور با جلوگیری از رشد، نمو و تكثیر موجود زنده یا آفات موادغذایی، این صنعت را از مصرف خیلی از نگهدارنده ها بی نیاز می كند، ضمن اینكه محصولی بی خطر و دوستدار طبیعت است كه از پسماند آن می توان بعنوان كودی غنی از آهن بهره برد.

مجری طرح "بسته بندی فعال مواد غذایی" اظهاركرد: این محصول برای مواد غذایی خشك كه واتر اكتیویته زیر 65 دارند هم مورد استفاده قرار گرفته است.

شریعت زاده اضافه كرد: هم اكنون هزینه های تولید محصول "بسته بندی فعال مواد غذایی" و تحقیقات فشار زیادی بر شركت تولیدكننده وارد آورده است و متأسفانه هیچ كمكی از سمت دولت با عنوان تسهیلات دولتی به این شركت نشده است.

وی با اشاره به اینكه هم اكنون مشتریان بالقوه بسیاری برای محصول ما وجود دارند، اظهار داشت: متأسفانه در مراحل بوروكراسی دریافت مجوز در مانده ایم، به صورتی كه گاهی از ادامه مسیر مأیوس و منصرف می شویم.

مجری طرح با اشاره به اینكه از لحاظ مالی در این پروژه دلسرد و ناامید هستیم، خاطرنشان كرد: شركت ما حتی یك ریال از هیچ منبع و بودجه دولتی استفاده نكرده است و به نقطه ای كه هم اكنون در آن قرار دارد رسیده، اما هر شركتی ظرفیتی دارد و در نهایت امكان دارد به زانو در بیاید، چون كه ما، پرسنل و هزینه هایی داریم كه باید برای سرپا نگه داشتن شركت پرداخت گردد، در حالیكه هم اكنون برای پرداخت هزینه های جزئی خود هم با مشكل مواجه هستیم.



1397/06/24
15:40:00
5.0 / 5
4674
تگهای خبر: امنیت , بهداشت , تولید , فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۲
مطب نما
matabnama.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مطب نما محفوظ است

مطب نما

نزدیکترین مطب به شما