افزایش اثرات درمانی داروهای ضد فشار خون با نانوحامل های بیولوژیكی

افزایش اثرات درمانی داروهای ضد فشار خون با نانوحامل های بیولوژیكی مطب نما: محققان دانشگاه صنعتی امیركبیر با استفاده از نانوحامل های بیولوژیكی، روشی را برای افزایش اثرات درمانی داروهای كاهنده فشار خون عرضه كردند كه به قول آنها این روش كمترین عوارض جانبی را برای بیماران به دنبال دارد.


به گزارش مطب نما به نقل از ایسنا، عباس یوسف پور، مجری طرح با اشاره به اینكه بیماران بسیاری در جهان از بیماری فشار خون بالا رنج می برند، اظهار داشت: برای درمان این افراد داروهای مختلف با سازوكار درمانی متفاوت در بازار وجود دارد و كمك بسیاری به آنها برای تنظیم فشار خون می كند؛ ولی در بعضی موارد استفاده از این داروها اثربخشی قابل انتظار را ندارد و باید تجویز مناسب تری صورت گیرد.

وی عدم اثربخشی داروهای كاهنده فشار خون را ناشی از ضعف دارو در عملكرد و یا پایین بودن توانایی سیستم بیولوژیكی بیمار برای رسانش دارو و همینطور برهمكنش موثر با دارو دانست و ادامه داد: بنابراین اهمیت استفاده از حامل های دارویی در این حوزه بیش از پیش نمایان می گردد.

یوسف پور افزود: از دیگر مواردی كه می تواند به اثربخشی بهتر داروهای كاهنده فشار خون كمك نماید، میزان (دوز) مصرفی دارو، استفاده از داروهای تركیبی و جلوگیری از تداخل های دارویی است و تمامی این موارد در صورتی كارا خواهند بود كه بدن بیمار عملكرد مناسبی از خود نشان دهد؛ از این رو نقص عملكرد سیستم بیولوژیكی بیمار هم باید در بررسی ها مورد مطالعه دقیق قرار گیرد.

این محقق از اجرای مطالعاتی در این زمینه با عنوان "بررسی بر همكنش داروهای كاهنده فشار خون با غشاهای بیولوژیكی در مقیاس نانو با استفاده از شبیه سازی دینامیك مولكولی" اطلاع داد و اظهار داشت: این تحقیق به منظور بررسی امكان، مزایا و معایب استفاده از حامل پلی اتیلن گلایكول در رسانش داروهای كاهنده فشار خون، استفاده از داروهای كاهنده فشار خون بصورت تركیبی و دستیابی به نسبت دارویی بهینه بوده است.

مجری طرح بررسی تداخل دارویی یكی از داروهای كاهنده فشار خون با داروی ضد افسردگی "پاروكستین"، ارزیابی وضعیت داروی كاهنده فشار خون در نقطه اثر و بررسی چگونگی عملكرد داروی كاهنده فشار خون در مواجهه با غشای سلولی دارای نقص عملكرد را از دیگر اهداف این تحقیق نام برد.

وی با تاكید بر اینكه تحقیق در تمامی موارد ذكر شده دستاوردهای موفقی داشته است، تصریح كرد: نتایج آن به جهت بدیع بودن كار و روش عرضه شده در این تحقیق، ارتقای مرزهای دانش و همینطور بهینه سازی روش های پیشین می تواند بعنوان یك بانك اطلاعاتی قوی در مطالعات بالینی آتی مورد استفاده قرار گیرد.

یوسف پور با تاكید بر اینكه در این پژوهش از ابزار شبیه سازی دینامیك مولكولی جهت دستیابی به اهداف از پیش تعیین شده استفاده شد، خاطرنشان كرد: در این مطالعات همینطور از روش های شبیه سازی های كامپیوتری به علت در اختیار داشتن اطلاعات اولیه كافی جهت اعمال برخی شرایط روی مواد و محیط های مختلف، استفاده و برای بررسی سیستم های بیولوژیكی از این روش بهره برداری شد.

وی مطالعه بر روی غشاهای بیولوژیكی در حضور نانوداروها و حامل های داوریی را بسیار كلیدی دانست و ادامه داد: این دست از غشاها كه كاربرد گسترده ای در علوم پزشكی و داروسازی دارند، امروزه در مطالعات گوناگونی مورد بررسی قرار می گیرند تا شرایط بهینه را برای حفظ سلامت بشر میسر سازند.

وی كمبود اطلاعات كافی در حوزه بهبود كیفیت داروهای كاهنده فشار خون و همینطور ابزار نامناسب جهت شبیه سازی فرایندهای برنامه ریزی شده را از چالش های این تحقیق ذكر كرد و اظهار داشت: از جانب دیگر استفاده نامحدود از ابررایانه های پیشرفته در دستیابی به نتایج صحیح و جامع از ملزومات پروژه بوده است كه از این حیث با محدودیت هایی مواجه بودیم.

مجری طرح با اشاره به نتایج به دست آمده از این مطالعات، اظهار نمود: از نتایج این تحقیق می توان در صنعت داروسازی بهره برد. همینطور بعضی از دستاوردهای این پروژه در تجویز داروهای تركیبی كاهنده فشار خون برای پزشكان مفید خواهد بود.

به قول وی دستاوردهای این تحقیقات در قالب 4 مقاله منتشر گردید كه 3 مقاله از آنها در مجلات معتبر ISI به چاپ رسیده و یكی از آنها در مرحله داوری است.

این محقق دانشگاه صنعتی امیركبیر بررسی رسانش لیپوزومی داروهای كاهنده فشار خون و تداخل دارویی داروهای كاهنده فشار خون با سایر داروهای رایج، مطالعه سایر داروهای كاهنده فشار خون، ارزیابی نقش حضور كلسترول در غشاء و نحوه تغییر برهم كنش های دارو- غشاء، بررسی تغییرات سلولی ناشی از استفاده داروهای كاهنده فشار خون، بهینه سازی فرایند پگیلاسیون و مطالعه كوانتومی آن، بررسی نقش تغییرات ساختاری غشاء در برهم كنش های دارو- غشاء و همینطور تعیین نقش تعداد گروه های تكرارشونده پلی اتیلن گلایكول را از مطالعات فاز توسعه ای این پژوهش نام برد.
یوسف پور استفاده از ابزار شبیه سازی مولكولی برای بررسی داروهای كاهنده فشار خون در حضور غشاهای بیولوژیكی را از نوآوری های این طرح عنوان نمود و اضافه كرد: استفاده همزمان از سه دسته داروی كاهنده فشار خون و مقایسه آنها با یكدیگر، بهینه سازی فرایند ساخت داروهای تركیبی كاهنده فشار خون، استفاده از حامل پلی اتیلن گلایكول برای رسانش بهینه داروهای كاهنده فشار خون، بررسی همزمان داروهای كاهنده فشار خون و ضد افسردگی و متابولیسم دارویی آنها، بررسی تغییرات رفتاری داروهای كاهنده فشار خون در حضور غشاهای دارای نقص عملكرد، پیش بینی رفتاری داروهای كاهنده فشار خون در نسبت داروهایی مختلف، بررسی تاثیر داروهای كاهنده فشار خون بر آنزیم متابولایزر و بررسی تاثیر داروهای كاهنده فشار خون بر غشاهای بیولوژیكی و ارزیابی احتمال تخریب سلولی از دیگر نوآوری های این طرح است.

وی با اشاره به دستاورد این پژوهش اظهار داشت: در این مطالعات به عملكرد بهینه داروهای كاهنده فشار خون با كمترین اثرات جانبی و همینطور به صرفه ترین روش تجویز دارویی دست یافتیم.

بر مبنای اعلام روابط عمومی دانشگاه امیركبیر، این تحقیق از جانب عباس یوسف پور دانش آموخته مقطع دكتری و با راهنمایی دكتر حمید مدرس، دكتر فاطمه گوهرپی و دكتر امجد از اعضای هیات علمی دانشگاه صنعتی امیركبیر اجرایی شد.




1397/03/27
19:29:28
5.0 / 5
4664
تگهای خبر: بیمار , پزشك , دارو , درمان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۳
مطب نما
matabnama.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مطب نما محفوظ است

مطب نما

نزدیکترین مطب به شما