چگونه از انتقال بیماری هاری پیشگیری كنیم؟

چگونه از انتقال بیماری هاری پیشگیری كنیم؟ مطب نما: هاری یك بیماری ویروسی است كه به دنبال گازگرفتگی یا خراشیدگی توسط پستانداران به­ خصوص سگ، گربه و وحوش مانند روباه، شغال و گرگ و سایر پستانداران اهلی و وحشی حتی گاو و الاغ به انسان منتقل می گردد.



به گزارش مطب نما به نقل از ایسنا، سالانه بالغ بر 60 هزار نفر در دنیا به علت مبتلا شدن به هاری فوت می كنند. در كشور ما سالانه كمتر از 10 نفر به علت مبتلا شدن به هاری فوت می كنند و دلیل آن عدم انجام اقدامات درمان پیشگیرانه توسط آن ها است. باید توجه كرد كه بعد از ورود ویروس به بدن در اغلب موارد در مدت چند هفته تا چند ماه این ویروس وارد نخاع و مغز شده و به ایجاد عفونت در مغز و نخاع منجر می گردد. بعد از بروز علایم، بیمار در كمتر از یك هفته فوت می كند و هیچ گونه درمان شناخته شده ای هم برای آن وجود ندارد. متأسفانه این ویروس در پستانداران وحشی ایران وجود دارد و خود آن ها به صورت مستقیم و یا با استفاده از آلوده كردن حیوانات اهلی مانند سگ یا گربه و تولید جراحت توسط آنها به انسان منتقل می گردد.

البته باآنكه بیماری هاری 100 درصد كشنده است، اما 100 درصد هم قابل پیشگیری است. به منظور پیشگیری از مبتلا شدن حیوانات به بیماری هاری واكسن مناسب در دسترس است. ازاین رو باید برای حیواناتی چون سگ و گربه واكسیناسیون مناسب انجام داد. این درحالیست كه واكسیناسیون هاری در ایران به صورت كامل صورت نمی گیرد. ازاین رو به علت شدت بیماری در انسان در همه موارد حیوان گزیده، مبتلا شدن به هاری در نظر گرفته می گردد. تقریباً همه حیوانات بعد از گزش متواری می شوند، ازاین رو گزش توسط حیوانات صاحب دار حتی در صورت سابقه واكسیناسیون بعنوان هارگزیده در نظر گرفته می گردد و باید بلافاصله جهت انجام اقدامات درمان پیشگیری به مراكز مربوطه مراجعه نمود.

ویروس هاری در بزاق حیوان مبتلا وجود دارد و بعد از گزش یا خراشیدگی توسط آن به انسان منتقل می گردد. همینطور ممكن است خراشیدگی توسط ناخن حیوانات، آلودگی زخم یا بزاق، لیسیدن محل زخم و.. سبب مبتلا شدن افراد به این ویروس شود. البته به منظور پیشگیری از مبتلا شدن به هاری به صورت 24 ساعته در هر شهرستان حداقل یك مركزبهداشتی درمانی مجهز به واكسن و سرم ضد هاری وجود دارد و خدمات لازم را به صورت مجانی به افراد ارائه می كند.

بنابر اعلام دفتر آموزش و ارتقاء سلامت معاونت درمان وزارت بهداشت، در عین حال مسافران باید به نكات بهداشتی زیر هم توجه داشته باشند:
- به حیواناتی مانند سگ، گربه و دام ها نزدیك نشوید و آن ها را تحریك نكنید.
- درصورت حمله سگ بی حركت بمانید.
- به كودكان خود آموزش دهید كه از نزدیك شدن و تحریك حیوانات بخصوص سگ ها و گربه ها خودداری كنند.
- به كودكان خود آموزش دهید كه در صورت تولید جراحت توسط حیوانات آن را به شما اطلاع دهند.
- در صورت گزش محل گزیدگی را با آب و صابون به مدت حداقل 15 دقیقه شست وشو دهید.
- حتی گزش توسط سگ و گربه صاحب دار باعث انتقال هاری می شود، ازاین رو محل گزش را با آب و صابون بشویید و بلافاصله به مركز بهداشتی رجوع كنید.
- در صورت هرگونه جراحت توسط هر پستانداری بلافاصله به نزدیك ترین مركز بهداشتی درمانی رجوع كنید.
- در صورت شروع واكسیناسیون هاری پیگیری و تكمیل آن را جدی بگیرید و بعد از مراجعه، به مركز درمان پیشگیری هاری یا هرمركز بهداشتی درمانی نزدیك منزل خود رجوع كنید.
- از نزدیك شدن و تحریك وحوش شامل روباه، شغال و سایر وحوش جدا خودداری كنید.
- در صورت برخورد با حیوانات به ظاهر مرده، از نزدیك شدن و دست زدن به آن­ها جدا خودداری كنید.



1397/01/05
13:34:24
5.0 / 5
5646
تگهای خبر: بهداشت , بیمار , بیماری , درمان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۳
مطب نما
matabnama.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مطب نما محفوظ است

مطب نما

نزدیکترین مطب به شما