در گفت وگو با ایسنا تاكید شد

تشدید نظارت وزارت بهداشت بر غذا، محصولات كشاورزی شناسنامه دار شوند

تشدید نظارت وزارت بهداشت بر غذا، محصولات كشاورزی شناسنامه دار شوند مطب نما: مدیركل فرآورده های غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو با اشاره به اینكه برنامه ای با عنوان تدوین ˮنظام جامع ایمنی غذا در كشورˮ در دستور كارمان قرار دارد، اظهار داشت: به جهت اینكه بتوانیم در قالب این برنامه و پس از انجام پایش های اولیه، محصولات دارای مشكل را ردیابی نماییم، لازم است كه محصولات كشاورزی شناسنامه دار شوند تا تولیدكننده آنها قابل ردیابی باشد.



دكتر وحید مفید در گفت وگو با ایسنا، درباره برنامه هایی سازمان غذا و دارو برای نظارت و كنترل محصولات و تولیدات غذایی در كشور و ارتقاء ایمنی غذایی در كشور، اظهار داشت: برنامه ای با عنوان تدوین نظام جامع ایمنی غذا در كشور در دستور كارمان قرار دارد كه دربرگیرنده و تقویت كننده ایمنی غذا از مزرعه تا سفره است. ازاین رو امیدوارم این ساختار را مجددا بازنگری كرده و شرایطی تولید نماییم تا بتوانیم ایمنی مواد غذایی را از مزرعه تا سفره تحت كنترل و نظارت درآوریم.
تقویت نظام جامع ایمنی غذا؛ در دستور كار
وی با اشاره به اینكه این نظارت و كنترل به مفهوم ورود مستقیم به همه حوزه های غذایی نیست، اضافه كرد: بلكه در بعضی قسمت ها ممكن است سیاست گذاری ها را تغییر دهیم و ارگان ها و سازمان های ذیربط را دخیل كرده و با همكاری های بین بخشی اقدامات مان را در این حوزه و در جهت ارتقاء امنیت غذایی در كشور پیش بریم. البته نكته حائز اهمیت این است كه باید یك برنامه جامع در زمینه ایمنی غذا در كشور وجود داشته باشد. هرچند كه در گذشته برنامه های خوبی در این زمینه داشته ایم، اما اكنون برای تقویت نظام جامع ایمنی غذا هم برنامه ریزی های خوبی انجام داده ایم؛ به صورت كلی چند عامل شامل نوع مواد غذایی با میزان ریسك متفاوت و نوع ماده مخاطره آمیز در مواد غذایی اعم از افزودنی ها، مواد نگهدارنده یا میكروبی و شیمیایی كه درجه تاثیرات متفاوتی دارند، در این برنامه مورد توجه قرار می گیرد و با عنایت به این عوامل كار ارزیابی ریسك را انجام می دهیم و با عنایت به میزان تاثیری كه این مخاطره برای سلامت مصرف كننده دارد، تصمیم گیری خواهیم كرد.

مفید با اشاره به اینكه ازاین رو ارزیابی ها و سیاست گذاری ها را بیشتر به سمت مواردی می بریم كه مخاطرات بیشتری برای مصرف كننده داشته باشد، اضافه كرد: بر این اساس ممكن است در بعضی بخش ها كنترل های خفیف تری لازم باشد. تصمیم گیری در این باره به نوع مواد غذایی، نوع افزودنی ها و نوع مخاطرات ماده غذایی بستگی دارد. بر این اساس تابحال پایش هایی انجام دادیم و نوع مخاطراتی را كه در مواد غذایی وجود دارد، استخراج كرده ایم. بعنوان مثال مشخص می گردد كه در سبد مصرفی یك فرد در سال، 40 درصد نان، 20 درصد لبنیات، 10 درصد گوشت و... وجود دارد. ازاین رو در این سبد غذایی نان می تواند به میزان 40 درصد تاثیرگذاری داشته باشد. پارامتر بعدی نوع مخاطره است و بعد مشكلات ناشی از عوامل میكروبی، افزودنی ها و... باید مورد توجه قرار گیرد. ازاین رو این عوامل پایش می شوند و بر اساس نتایج پایش ها مشخص می نماییم كه چگونه باید ریسك غذایی مان را مدیریت نماییم.

مفید با تاكید بر اینكه نظام ایمنی غذایی كشور باید مبتنی بر ارزیابی و مدیریت ریسك باشد، تا به خروجی مناسب تری برسیم، اظهار نمود: نتیجه راه اندازی چنین نظامی كاهش بیماری های ناشی از غذا در جامعه؛ چه بیماری های بالفعل و چه بیماری های بالقوه است.
محصولات كشاورزی غذایی شناسنامه دار شوند
مدیركل فرآورده های غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو از پایش هفت محصول كشاورزی شامل خیار گلخانه ای و باغی، گوجه فرنگی مزرعه ای و باغی، سیب زمینی، پیاز و پرتقال اطلاع داد و اظهار داشت: نتیجه این پایش ها هنوز جمع بندی نشده است. البته لازم است كه اقداماتی برای تكمیل این پایش ها با همكاری وزارت جهاد كشاورزی در خصوص شناسنامه دار كردن مراكز تولید فرآورده های غذایی صورت گیرد. هم اكنون اگر فرآورده ای را آزمایش كرده و متوجه وجود آلاینده ها و سمومی مانند نیترات، نیتریت و... در آن شویم، نمی توانیم آن را ردیابی كنیم؛ چراكه شناسه تولیدكننده این محصول را در اختیار نداریم و برایمان قابل ردیابی نیست. ازاین رو نتیجه فقط برای خودمان می ماند، اما اگر تولیدكننده آن محصول كشاورزی شناسنامه و شناسه داشته باشد، نام و شناسه تولیدكننده روی محصول حك شده و در صورت آلوده بودن محصول می توان به تولیدكننده اش رجوع و خط تولیدش را متوقف كرد.

مفید با اشاره به اینكه پایش هایی كه تابحال در این حوزه انجام شده صرفا برای ارزیابی ریسك بوده است، اظهار داشت: حال اگر بخواهیم مدیریت ریسك را در تولیدات غذایی انجام دهیم، باید شبكه را كامل و واحدهای تولید را شناسنامه دار نماییم.
میزان قاچاق در غذا بالا نیست
وی در ادامه صحبت هایش درباره میزان قاچاق در فرآورده های غذایی هم اظهار داشت: هم اكنون نسبت و درصد قاچاق در فرآورده های غذایی بسیار كم شده است؛ زیرا تسهیلاتی را برای واردات تولید كردیم. البته برای پشتیبانی از تولید داخلی، به محصولات خارجی كه مشابه تولید داخل داشته باشند، كمتر مجوز واردات داده می گردد و ممكن است این فرآورده ها به صورت قاچاق وارد شوند، اما به صورت كلی نسبت و درصد قاچاق فرآورده های غذایی خیلی بالا نیست.
تشدید نظارت بر فرآورده های غذایی
مفید تصریح كرد: البته در قالب نظارت های دوره ای، كنترل و نظارت هایی را بر فرآورده های غذایی و برای پیشگیری از قاچاق این فرآورده ها، انجام می دهیم و بزودی با برنامه های جدیدی كه در حال تدوین است، این نظارت ها تشدید هم خواهند شد.




1396/12/04
11:57:38
5.0 / 5
4719
تگهای خبر: بهداشت , بیمار , بیماری , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۵
مطب نما
matabnama.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مطب نما محفوظ است

مطب نما

نزدیکترین مطب به شما