دستاورد محقق واحد علوم تحقیقات؛

عرضه روش درمانی مكمل برای كودكان اوتیسمی

عرضه روش درمانی مكمل برای كودكان اوتیسمی مطب نما: تهران- دانشجوی دكتری واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی تاثیر طبیعت بر كاهش مشكلات پردازش حسی، بهبود تعامل والد-كودك و كاهش نشانگان كودكان با اختلال طیف اوتیسم را با هدف تدوین برنامه طبیعت درمانی خانواده محور در رساله خود بررسی كرد.


به گزارش روز چهارشنبه گروه علمی ایرنا از واحد علوم تحقیقات دانشجوی دكتری روانشناسی و آموزش كودكان استثنایی این واحد اظهار داشت: پژوهش حاضر با هدف تدوین برنامه طبیعت درمانی خانواده محور؛ ویژه كودكان طیف اوتیسم و اثربخشی آن بر پردازش حسی، تعامل والد-كودك و نشانگان اختلال در این كودكان انجام شده است.
مریم رامشینی اضافه كرد: نتایج به دست آمده از این پژوهش نشان داد برنامه طبیعت درمانی خانواده محور سبب كاهش برخی مشكلات پردازش حسی، بهبود تعامل والد-كودك، كاهش برخی نشانگان اختلال و آشنایی بیشتر این كودكان با طبیعت شد.
این محقق واحد علوم و تحقیقات ادامه داد: با عنایت به نتایج مثبت این پژوهش در مدت زمان اندك و مقرون به صرفه بودن این مداخله، می توان از این نوع روش درمانی در كنار سایر درمان های دیگر برای كودكان با اختلال طیف اوتیسم بهره برد.
وی بیان كرد: در این پژوهش 14 كودك 3 تا 7 ساله مبتلا به اوتیسم با عنایت به ملاك های خاص انتخاب و به صورت غیرتصادفی در دو گروه 7 نفره آزمایشی قرار گرفتند، مداخلات طی 3 ماه در مدرسه طبیعت ساوان واقع در پارك جنگلی چیتگر انجام شد.
رامشینی با اشاره به اینكه برنامه طبیعت درمانی در نظر گرفته شده در این رساله شامل چند مرحله بود، اظهار داشت: در ابتدا فقط دنبال علاقمند شدن و درگیری ذهنی كودك به طبیعت بودیم ازاین رو كودكان در این مرحله در فضای طبیعت بدون انجام فعالیت خاصی حضور داشتند. در مرحله بعد با پژوهشگر، تسهیل گر و والدین خود به انجام تكالیف خاص در زمینه كارهای باغبانی، كار با حیوان و انجام تكالیف مربوط به حواس پنج گانه می پرداختند.
رساله دكتری تاثیر طبیعت و كاهش مشكلات پردازش حسی، بهبود تعامل والد-كودك و كاهش نشانگان كودكان با اختلال طیف اوتیسم توسط مریم رامشینی دانشجوی دكتری روانشناسی و آموزش كودكان استثنایی، به راهنمایی دكتر سعید حسن زاده و مشاوره دكتر غلامعلی افروز و دكتر هادی هاشمی رزینی دفاع شد.
علمی**9157**1440
برای اطلاع از اخبار متنوع علمی و فناوری، با كانال علمی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
مطب نماelm@
https: //telegram.me


1396/12/02
13:39:51
5.0 / 5
5696
تگهای خبر: درمان , روانشناسی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۲
مطب نما
matabnama.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مطب نما محفوظ است

مطب نما

نزدیکترین مطب به شما