مدیرعامل انجمن حمایت از بیماران سلیاكی:

فاقد گلوتن بودن برروی داروها ثبت گردد، اختصاص ماهانه 30 هزارتومان یارانه غذایی

فاقد گلوتن بودن برروی داروها ثبت گردد، اختصاص ماهانه 30 هزارتومان یارانه غذایی مطب نما: تهران - مدیرعامل انجمن پشتیبانی از بیماران سلیاكی بر ضرورت تولید داروهای فاقد گلوتن برای بیماران سلیاكی تصریح كرد و اظهار داشت: هرچند سازمان غذا و دارو اعلام می كند كه داروها گلوتن ندارد اما خواسته این است كه بر روی آنها ثبت شده شود كه فاقد گلوتن هستند.


به گزارش خبرنگارعلمی ایرنا، بیژن شهبازخانی روز جمعه در همایش تازه های بیماری سلیاك در سالن همایش بیمارستان امام خمینی اضافه كرد: این كار در بعضی از كشورها انجام می گردد تا بیماران به راحتی از این داروها مصرف كنند و ما هم باید این رویه را در پیش بگیریم.
وی با اشاره به اینكه در دارو حتی نشاسته وجود دارد و این مورد برای بیماران محدودیت تولید می كند، تصریح كرد: سازمان غذا و دارو از شركت داوریی بخواهد كه فاقد گلوتن بودن را روی داروها ثبت كنند تا سلامت بیماران سلیاك تهدید نشود.

** ماهانه 30 هزار تومان یارانه غذایی به بیماران سلیاك اختصاص می باید
وی اظهار داشت: اگر بیماری سلیاك افراد در كلینیك های تخصصی دانشگاه های علوم پزشكی سراسر كشور شناسایی و تشخیص آنها تائید شود، ماهانه 30 هزار تومان یارانه غذایی به این افراد اختصاص می یابد.
مدیرعامل انجمن پشتیبانی از بیماران سلیاكی تصریح كرد كه در این صورت بیماران سلیاكی به صورت منظم می توانند این مبلغ را دریافت كنند.
وی با اشاره به اینكه فرد بیمار برای تهیه نان سلیاكی حدود 70 هزار تومان هزینه به سبد غذایی خانوده اش اضافه می كند، بیان كرد: پرداخت این مبلغ مشروط به تائید دانشگاه های علوم پزشكی است و ما 30 هزار تومان را بعنوان یارانه كمك غذا پرداخت می نماییم.

** آزمایشات خونی بیماران سلیاك تحت پوشش بیمه ای نیست
وی به نیازهای این بیماران اشاره نمود و اظهار داشت: یكی از مهمترین نیازهای بیماران سلیاكی را پوشش بیمه ای آزمایشات خونی و تست ژنتیك است كه تابحال این مورد محقق نشده است.
شهبازخانی از وزارتخانه های بهداشت و رفاه تقاضا كرد كه این مشكل را امسال برطرف كنند و انتظار داریم كه این مورد امسال در شورای عالی بیمه مصوب شود.
وی با اشاره به اینكه این افراد نباید گندم و جو مصرف كنند، اظهار داشت: این افراد در محیط بیرون از خانه برای تهیه محدودیت هایی دارند كه امیدواریم با حضور گسترده ترصنایع غذایی كشور این مشكل برطرف شود.
شهبازخانی بر ضرورت تنوع بخشی این محصولات غذایی تصریح كرد وگفت: وجود نداشتن داروهای فاقد گلوتن، عدم نظارت بر شركت های مواد غذایی و تنوع بخشی به تولیدات مواد غذایی مانند بیسكویت، لبنیات، ماكارونی و بستنی را از مشكلات این بیماران است.
عضو كمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی هم بر لزوم غربالگری بیماری سلیاك در كشور اشاره نمود و اضافه كرد: این مورد نیازمند تامین منابع مناسب می باشد.
حسینعلی شهریاری اضافه كرد: با تحقق تحت پوشش قرار گرفتن آزمایش تشخیص بیماری، تولید داروهای برای بیماران گلوتن و غربالگری این بیماری به احتمال زیاد می توان كارهای مثبتی در این زمینه انجام داد.
وی با اشاره به اینكه ما باید تلاش نماییم كه در بودجه سال آینده منابع اعتباری این بیماری بیشتر شود، اظهار داشت: حدود سه سال قبل ردیفی برای بیماران سلیاكی در بودجه در نظر گرفته شده است.
عضو كمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: هرچند منابع آن اندك است ولی این بودجه پایدار شده كه خود این موضوع، قدم مثبتی است.
شهریاری ادامه داد كه نمایندگان مجلس شورای اسلامی در تلاش هستند تا باری از مشكلات این بیماران را از دوش آنان برداشته شود و شرایط بهتری برای این بین بیماران فراهم گردد.
وی اظهار نمود: پیش بینی می گردد كه بین 20 تا 30 درصد جامعه تمایل به مصرف غذاهای بدون گلوتن داشته باشند، هرچند مبتلا به بیماری سلیاك هم نباشند اما تمایل به استفاده از این محصولات را دارند.
عضو كمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: با كارخانه جات شیر و لبنیات هم مذاكره می گردد تا این محصولات تولیدی هم گلوتن نداشته باشد.
وی با اشاره به اینكه حدود 8 میلیون در ایران بیمار سلیاكی دارند، بیان كرد: خیلی از این افراد شناسایی نشده اند یا اطلاعی از بیماری خود ندارند. هرچند این افراد مشكلات گوارشی دارند یا متوجه این بیماری خود نیستند یا دسترسی به پزشك متخصص برای تشخیص بیماری را ندارند.
بیماری سلیاك، نوعی بیماری گوارشی است كه بدلیل تخریب سلول های پرز روده توسط سیستم ایمنی دستگاه گوارش تولید و سبب سوء جذب مواد مغذی می گردد.افرادی كه به بیماری سلیاك مبتلا هستند به پروتئینی به نام گلوتن كه در گندم و جو، وجود دارد واكنش و آلرژی روده ای دارند و نمی توانند آن را تحمل كنند.
علائم سلیاك می تواند به صورت گوارشی یا غیر گوارشی، خویش را نشان دهد. علایم گوارشی بصورت دردشكم، نفخ و اسهال است هر چند ممكن است یكی از این علایم باشد یا اینكه بیمار اصلا علایم گوارشی نداشته و علایم خارج گوارشی داشته باشد.
كم خونی فقر آهن غیر قابل توجیه، نفخ، دردهای استخوانی، خستگی، تاخیر رشد، درد مفاصل، تشنج، سوزن سوزن شدن پاها، آفت های دردناك دهانی، صدمه های پوستی، تاخیر در قاعدگی یا نامنظم شدن دوران عادت ماهانه، تاخیر در رشد دندان ها یا اختلالات لثه و دندانی، تاخیر در رشد و كاهش وزن، شواهد سوء تغذیه یعنی دریافت ناكافی مواد مغذی مثل كمبود انواع ویتامین های كلسیم و فولیك اسید و آهن، كاهش رشد كودكان، اختلال آنزیم های كبدی از سایر علایم بیماری است و نكته مهم این است كه فرد ممكن است یكی از این علایم را داشته باشد.
این بیماری در صورت عدم تشخیص و درمان علاوه بر كاهش كیفیت زندگی فرد، سبب اذیت شدن بیمار می گردد و می تواند به سمت سرطان پیشرفت كند. بنابراین تشخیص بیماری و درمان آن كه پرهیز از مصرف مواد حاوی گلوتن است ضروری می باشد.
علمی ** 1201 **1440
خبرنگار: عبدالكریم جبارپور** انتشار: گلشن


1396/11/14
16:14:09
5.0 / 5
4549
تگهای خبر: بهداشت , بیمار , بیماری , پزشك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۵
مطب نما
matabnama.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مطب نما محفوظ است

مطب نما

نزدیکترین مطب به شما